Favorizirani Islandci so nazadnje vodili pri izidu 3:2, nato pa je na igrišču gospodarila Slovenija.

Vseh šestdeset minut smo se borili kot levi in nadzorovali potek tekme. Že pred tekmo smo se dogovorili, da ne bomo lovili potrebne razlike, ampak da je prvi pogoj zmaga. A na koncu smo si pač lahko privoščili tudi to, da izbiramo, koga bomo potegnili v drugi del tekmovanja.

Ste verjeli, da se lahko Slovenija po dveh porazih dvigne in nadigra Islandijo?

Da. Pred tekmo z Islandci niti pomislil nisem na to, da bi predčasno odšli domov. Verjel sem v zmago in sanjal o njej. Res sem sanjal tudi o zmagah proti Norveški in Hrvaški, a se mi sanje na žalost niso uresničile. Zdaj pa so se in zato sem še toliko bolj vesel.

Svoj del k zmagi so verjetno prispevali tudi številni slovenski navijači v Vršcu.

Bili so fantastični. Nosili so nas vseh šestdeset minut proti Islandiji, prav tako pa tudi na prejšnjih dveh tekmah. A »zahvalil« bi se tudi tistim v Sloveniji, ki spet niso verjeli v nas. Toda to nas je le še bolj podžgalo in motiviralo. Sicer imajo pravico, da si karkoli mislijo o nas, vendar si tudi mi marsikaj mislimo o njih.

Kaj lahko slovenska javnost pričakuje od drugega dela v Novem Sadu?

Težko bo, a pokazali smo, da imamo pravi karakter, da smo borbeni in nepopustljivi. Zavedamo se, da nimamo vrhunske igralske kakovosti in se ne slepimo s tem. Vendar imamo pravi kolektiv, s katerim nadomeščamo pomanjkanje kakovosti. V Novem Sadu lahko dosežemo marsikaj, a le, če bomo igrali tako zrelo kot proti Islandcem, ki naj bi bili celo kandidati za kolajne.