Cuche je v svoji karieri dobil štiri kristalne globuse za zmagovalca svetovnega pokala v smuku, enkrat je bil na najvišji stopnički tudi v razvrstitvi skupnega seštevka veleslaloma in superveleslaloma.

Smukaško "klasiko" v Kitzbühlu, ki je na sporedu v soboto, je Cuche doslej dobil kar štirikrat, tudi ta konec tedna je eden glavnih favoritov za zmago.

"Današnji dan je zame zelo čustven, saj sem sprejel pomembno odločitev v svoji karieri in v svojem življenju. Kitzbühel mi pomeni ogromno, zato sem se odločil, da svojo odločitev obelodanim tukaj. Še vedno sem dobro pripravljen in lahko osvajam najvišja mesta. V tem stanju se želim tudi posloviti od svetovnega pokala," je v današnjem sporočilu dejal Cuche, nekdanji mesar iz švicarskega mesta Neuchatel, ki se je že dal časa ubadal z mislijo o koncu kariere.

V karieri je Cuche osvajal tudi kolajne na svetovnih prvenstvih, leta 2009 je postal svetovni prvak v superveleslalomu, leta 2009 in 2011 je bil srebrn v smuku, leta 2007 pa bronast v veleslalomu. Na olimpijskih igrah je bil srebrn v smuku leta 1998 v Naganu, v svetovnem pokalu pa je zaenkrat zabeležil 18 zmag.