Eles kupuje nov sistem upravljanja električnega omrežja

Eles, sistemski operater slovenskega elektroenergetskega prenosnega omrežja, je s švedsko družbo ABB AB Network Management sklenil dogovor za nakup novega sistema za vodenje omrežja. Sistem EMS (Energy Management System) bo z uporabo najnovejših informacijskih rešitev, ki bodo omogočale bolj učinkovito upravljanje omrežja, ob koncu leta 2013 nadomestil trenutno aktiven sistem iz leta 1999. S pridobitvijo je Eles postavil temelje novemu republiškemu centru vodenja (RCV) omrežja v Beričevem pri Ljubljani.

Za Pomurko ni interesentov

Na včerajšnji prvi dražbi Pomurke mesne industrije kot celote z izklicno ceno 21 milijonov evrov, ki je polna likvidacijska cena, ni bilo kupcev, saj ni nihče vplačal varščine. Stečajna upraviteljica Alenka Gril pred prodajo po delih vztraja pri prodaji celote, pri čemer je namesto nove dražbe najverjetnejše zbiranje neobvezujočih ponudb.

Almont znova z izgubo

Bistriški Almont, ki je od junija lani v prisilni poravnavi, je po nekaj mesecih spodbudnega poslovanja ob koncu lanskega leta vnovič posloval z izgubo. Almont, ki se ukvarja s predelavo aluminija, je že novembra lani ustvaril za dobrih 130.000 evrov izgube, zadnji mesec preteklega leta pa je ta znašala že skoraj 360.000 evrov.

Premoženje Gradisa Gradenj februarja naprodaj

Večji del premoženja ptujskega gradbenega podjetja Gradis Gradnje, ki je v stečaju od lanskega aprila, bo stečajni upravitelj Milan Vajda 23. februar poskušal prodati prek javne dražbe. Na sedežu podjetja bodo poskušali prodati številne nepremičnine ter osebna in tovorna vozila, vse skupaj je glede na izklicne cene ocenjeno na skoraj 5,5 milijona evrov.

Premoženje MTB brez kupcev

Stečajna upraviteljica propadlega mariborskega gradbinca MTB Milena Sisinger je včeraj neuspešno na javni dražbi skušala prodati tri poslovne lokale v stanovanjsko-poslovnem kompleksu Magdalena 2 na Jezdarski ulici. Kupcev ni bilo, ponujeni prostori pa so bili glede na izklicno ceno ocenjeni na slabega pol milijona evrov.

Sivra v lastništvo Factor banke

Družba Vrtnarija Lada je konec minulega tedna na svojo lastnico, družbo Sivra, prenesla ves svoj 7-odstotni paket delnic Factor banke. Sivra je v lasti odvetnice Saše Vrančič Makuc, vendar pa ta ni dejanska lastnica družbe, saj ima z neznanim investitorjem sklenjeno fiduciarno pogodbo.

Veliko zanimanje za upravo Vzajemne

Do včeraj je na naslov Vzajemne prispelo skupno kar 16 prijav za člana uprave zavarovalnice. Komisija za imenovanje in prejemke se bo z njimi seznanila že danes, kdaj bo o kandidatih razpravljal nadzorni svet, pa še ni znano.

Navadni upniki Flexmatica lahko ostanejo brez vsega

V stečajnem postopku podjetja Flexmatic, ki je proizvajal strojno opremo, je stečajna upraviteljica Majda Šantl priznala za 967.000 evrov terjatev. Vendar je premoženje družbe ocenjeno le na slabih 400.000 evrov, zaradi česar obstaja bojazen, da bodo navadni upniki ostali praznih rok.

Radeče Papir z več kot dvema milijonoma evrov izgube

Podjetje Radeče Papir, ki je od decembra v prisilni poravnavi, je v zadnjem lanskem četrtletju ustvarilo 6,78 milijona evrov prihodkov od prodaje, a hkrati ustvarilo tudi čisto izgubo v višini 2,265 milijona evrov. Čeprav so bili prihodki nižji od pričakovanih, pa je bila izguba za 183 tisoč evrov nižja od napovedi.

NLB Leasing Maribor z novim vodstvom

Danica Margan, ki jo je na mestu prokuristke NLB Leasinga Maribor zamenjala Irena Lamot, je postala direktorica omenjene družbe. Na vodilnem mestu je v začetku leta 2011 zamenjala Darjo Trojner.

Pripravila Jan Bratanič in STA