Po 95 odstotkih preštetih glasov je Romney dobil 40 odstotkov oziroma skoraj 95.000 glasov podpore. Njegov najbližji zasledovalec Ron Paul je prejel 23 odstotkov oziroma manj kot 55.000 glasov podpore.

Romneyjeva zmaga v New Hampshireu glede na javnomnenjske ankete ni bila vprašljiva, zato je bilo toliko pomembneje, kdo se bo uvrstil na drugo mesto, a volivci niso z ničemer razjasnili podobe za naprej. Na drugo mesto se je namreč uvrstil svobodnjaški kongresnik iz Teksasa Paul, ki ga ankete v Južni Karolini uvrščajo šele na četrto mesto, na tretje pa nekdanji guverner Utaha Jon Huntsman, ki ga ankete na jugu ZDA komajda zaznajo.

Romney je v New Hampshireu dosegel pomembno zmago, saj je premagal konkurenco kljub temu, da se mu je v ponedeljek zareklo, da "rad odpušča ljudi", ko je govoril o zdravstvenih zavarovalnicah, ki ne opravljajo svojega dela. Nekaj nasprotnikov in demokrati so njegove besede iztrgali iz konteksta in jih izkoristili kot kritiko na njegov račun tudi zaradi njegovega preteklega dela na čelu družbe Bains Capital, ki je vlagala v podjetja in jih ali reševala ali potapljala.

Povsem mimo medijskega radarja je na strankarskih volitvah Demokratske stranke slavil Barack Obama, ki je osvojil nekaj manj kot 50.000 glasov demokratskih volivcev, njegovi nasprotniki pa niso vredni omembe. Neodvisni volivci, ki so imeli v New Hampshireu pravico glasovati za eno ali drugo stranko, so večinoma šli volit k republikancem. Tudi med njimi je največ glasov pobral Romney ki je obenem pobral glasove 42 odstotkov konservativnih republikancev in večino tistih, za katere je bila najpomembnejša ekonomija ter verjetnost zmage proti Obami na splošnih volitvah 6. novembra.

Kljub temu, da je vsa pozornost usmerjena k republikancem, pa volilna udeležba na njihovih strankarskih volitvah ni bila nič večja kot pred štirimi leti (okoli 240.000), kar pomeni, da med republikanci le ni tako velike želje za odhod Obame s predsedniškega položaja. Romney je v dosedanjih anketah tudi edini republikanski kandidat, ki ima skoraj tolikšno podporo kot Obama. Predsednik ZDA sicer v anketah redno izgublja proti neimenovanemu republikanskemu kandidatu, vendar pa zmaguje takoj, ko ta kandidat dobi ime.

New Hampshire ni prinesel odstopa nobenega od kandidatov, saj vsi čakajo na razplet v Južni Karolini. Romneyju lahko pokvarita razpoloženje morda le nekdanji predsednik predstavniškega doma zveznega kongresa Newt Gingrich iz Georgie, ki se mu v New Hampshireu obeta šele četrto mesto in teksaški guverner Rick Perry, ki je zanesljivo osvojil zadnje mesto. Oba imata še nekaj denarja za negativne oglase, vsi ostali pa so "prerevni", da bi si lahko privoščili resen izziv.

Enako velja za Florido, kjer bodo volitve 31. januarja, kjer lahko le Romney plačuje za oglase na velikem in dragem trgu. Paul se je sprva mislil izogniti Južni Karolini in nadaljevati kampanjo na Floridi, vendar se je zaradi trdnega drugega mesta v New Hampshireu in po tretjem mestu v Iowi odločil, da vseeno poskusi. Tudi tretje uvrščeni v New Hampshireu, nekdanji guverner Utaha in nekdanji veleposlanik Obamove administracije na Kitajskem Jon Huntsman je sedaj glede Južne Karoline optimist.

Nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum, ki se v New Hampshireu do objave uradnih rezultatov bori z Gingrichem za četrto mesto prav tako upa, da bo v konservativnejši Južni Karolini dosegel vsaj tako dober rezultat kot pretekli torek v Iowi, ko je bil drugi za Romneyjem in zaostal le za osem glasov. Vendar pa dinamika tekme ne govori v prid nikomur razen Romneyju. Po dveh zmagah in dveh verjetnih naslednjih zmagah se bo začelo tekmovanje v izražanju podpore najverjetnejšemu zmagovalcu, saj nihče, ki si želi dostopa do morebitnega prihodnjega predsednika ZDA, ne bo želel zaostajati.

Demokrati so že prepričani, da bo Obami stal nasproti Romney, kar si tudi želijo, saj menijo, da ga bo lahko premagati zaradi pogostega spreminjanja stališč, na primer glede pravice do splava in zdravstva. Ne glede na to, kdo bo na koncu kandidat republikancev lahko Obamo premaga le ena stvar in to je gospodarstvo. Če se bo sedanji trend upadanja stopnje brezposelnosti nadaljeval do jeseni, potem ne bo nobenega razloga za zamenjavo vodstva v Beli hiši. Vse ostalo je postranskega pomena in zanimivo je, da lahko Evropa letos pomaga k izvolitvi republikanca, če ne spravi v red svoje dolžniške krize.