10. Mlajšega ljubezenskega tekmeca ustrelil in mu na glavi razbil pepelnik

Za strelsko tragedijo, ki se je v torek odvila na parkirišču Mercatorjeve trgovine na Hrušici ob Litijski cesti v Ljubljani, je bilo krivo ljubosumje Podivjani možakar se je s pištolo in pestmi spravil nad partnerja svojega nekdanjega dekleta in ga hudo ranil.

9. Analiza nestrpnosti na spletni strani SDS

Nekatere očitke, ki so v petek, 9. 12. 2011 na spletni strani SDS izzveneli kot sovražni govor, je že dan pred tem v oddaji Pogledi Slovenije s svojim nastopom napovedal Janez Janša. Iz stranke SDS so v ponedeljek sporočili, da gre  za komentar obiskovalca njihove spletne strani, na kateri pa članstva ne preverjajo.

8. Gibanje trenirk s spleta do vrha države

Zapis na strani SDS je, kot že rečeno, v ponedeljek spodbudil shod v trenirkah na Prešernovem trgu v Ljubljani, ki se ga je kljub dežju udeležilo nekaj sto ljudi, oglasil se je tudi predsednik republike Danilo Türk, ki je pojasnil, da je objava Majerjevega prispevka na strani SDS skrb zbujajoča, zato ga ne preseneča, da je v javnosti povzročila veliko negodovanja.

7. Ko vsebina zapisa na spletni strani stranke SDS postane tarča posmeha

Pod oznakami #trenirka, #trenirkadan, #trenirkaday in#dantrenirke so uporabniki omrežja Twitter konec tedna, pa tudi še potem, zapisali nebroj ciničnih in šaljivih zapisov na račun zapisa Tomaža Majerja in namigov o ravnanju "trenirkarjev" na volilno nedeljo. Zbrali smo nekaj najboljših.

6. Kako je Franci Matoz pred upnikom prišel do Veletekstilovega stanovanja

Znani odvetnik in nesojeni politik Franci Matoz je lani prišel do enega od stanovanj v soseski Markovec v Kopru, ki ga je kupil od Veletekstila. Pred tem je skušal svoj dolg od te družbe izterjati glavni izvajalec del Keting in nanje vpisati izvršbo, vendar neuspešno.

5. Informacijska pooblaščenka že ovadila pisca spornega članka

Zapis na spletni strani SDS po mnenju informacijskega pooblaščenca ločuje med volivci slovenske narodnosti in priseljenci  z namenom prikaza vodljivosti slednjih. S slikovitimi opisi iz prispevka pa želijo pri bralcu ustvariti vtis o njihovi manjvrednosti, so ovadbo zoper pisca in upravljalca spletne strani v ponedeljek utemeljili v uradu informacijskega pooblaščenca.

4. Majerjeva povolilna aritmetika

Tudi Vlado Miheljak se je v sredini kolumni lotil analize teksta Tomaža Majerja, predvsem pa ravnanj stranke (in njenega predsednika), na spletni strani katere se je sporni napis z naslovom zapis "Jankovića sta dvignila umetno ustvarjen strah in slovenska radodarnost z državljanstvi" pojavil.

3. Ljudmila Novak o tem, zakaj so nastali domobranci

"Ali veste, zakaj so domobranci sploh nastali?- Da bi zavarovali nedolžno prebivalstvo pred zločin komunistov, ki so izkoristili NOB za revolucijo in prevzem oblasti. Stalin, in z njim povezani slovenski komunisti, so prvi sodelovali z okupatorjem, vse dokler Nemčija ni napadla Sovjetske zveze," tako si je nastanek slovenskega domobranstva v Klepetalnici MMC RTV Slo razlagala predsednica NSi Ljudmila Novak.

2. Država tudi v krizi na pomoč davčnemu beguncu Tomažu Lovšetu

Čeprav je eden najbogatejših Slovencev Tomaž Lovše, ki ima status davčnega nerezidenta, še pred časom razmišljal, da bi se odrekel slovenskemu državljanstvu, ga to ni motilo pri pridobitvi 1,6-milijonske subvencije od Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije.

1. Kdo je Tomaž Majer?

To vprašanje si je minuli teden zastavljala celotna Slovenija. Dnevnikovo poizvedovanje je odkrilo, da so v Sloveniji štirje posamezniki s tem imenom. Trije, s katerimi smo uspešno stopili v stik, so avtorstvo sporne kolumne odločno zanikali. Vse torej kaže, da je ime Tomaž Majer zgolj psevdonim, s katerim si je pravi pisec želel zagotoviti anonimnost.

Prejšnje preglede tedna najdete tukaj.