Naboj ga je zadel pod rebra

Malo po 15. uri so policisti oddrveli na prizorišče obračuna, kjer jih je ob okrvavljeni žrtvi svojega besa čakal strelec. Po neuradnih podatkih naj bi se strelec na parkirišču dogovoril za srečanje s svojim bivšim dekletom, ki skupaj z njuno štiriletno hčerko prebiva v bližini. Od ženske naj bi zahteval, da pred trgovino pride sama, hkrati pa ji je dejal, da sta z njim še dva prijatelja, ki bosta priči njunemu pogovoru. Dekle se je na parkirišču pojavilo skupaj s svojim sedanjim partnerjem, kar pa je Bratislava Ž. močno ujezilo.

Žrtev in strelec sta se najprej sporekla, nato pa je Bratislav Ž. iz žepa jakne nenadoma potegnil orožje. Njegova žrtev je začela bežati, ponoreli ljubosumnež pa je stekel za njo in večkrat ustrelil. Eden od nabojev je oškodovanca zadel v predel pod rebri, tako da se je zgrudil na tla in bruhal kri, kar pa Bratislava ni ustavilo. V bližnjem baru Hruš'ca je z mize potegnil pepelnik in ga razbil na glavi ustreljenega moškega. Njegova bivša partnerica ga je zatem uspela toliko pomiriti, da je na kraju dogodka počakal na policiste, ki so mu pištolo odvzeli in ga aretirali.

Streljanje zgolj epilog dolgotrajnih groženj

Policisti so bili z uradnimi informacijami včeraj zvečer še zelo skopi, saj so dolge ure vztrajali na kraju zločina, ki sta si ga ogledali tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, in zbirali dokazni material. "Po do zdaj zbranih obvestilih je znano, da sta se moška najprej sprla, se v nadaljevanju pretepala, nato pa je en izmed njiju uporabil strelno orožje in v drugega izstrelil več nabojev," je potrdil tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Vinko Stojnšek. Dodal je, da kriminalisti in policisti nadaljujejo preiskavo in preverjajo vse okoliščine dogodka.

Po podatkih, ki nam jih je ob odhodu s prizorišča tragedije zaupala pretresena partnerica ustreljenega, pa naj bi bil včerajšnji krvavi dogodek le epilog že dalj časa trajajočega spora in groženj. "Vse skupaj traja že kakšnih devet mesecev, v tem obdobju mi je nekdanji partner že večkrat grozil, zato sem ga pred dvema tednoma prijavila tudi policistom. Mojega zdajšnjega partnerja je nekajkrat izzival in ga prek SMS-sporočil spraševal, če se ne upa soočiti z njim, ter ga žalil, da je reva," nam je povsem iz sebe povedala nesrečnica. Dejala je še, da je njen sedanji partner po brutalnem napadu pri zavesti, v času ko to poročamo, pa je čakal na odločitev zdravnikov o operaciji zaradi ran, ki mu jih je zadal ljubosumni strelec.

Bratislav Ž. v času, ko sta bila z nekdanjo partnerico še vedno par, menda ni imel strelnega orožja. Pištolo si je očitno priskrbel pred kratkim, ni pa še jasno, ali je brutalno dejanje načrtoval. "Očitno nikakor ne more preboleti dejstva, da sva šla narazen in da gre moje življenje naprej brez njega," še ugotavlja njegovo bivše dekle.