Schumacher in Verstappen sta bila leta 1994 moštvena kolega pri Benettonu, ko je Nemec na koncu sezone osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka, ko je na zadnji dirki v Adelaidu s trkom v Damona Hilla poskrbel, da sta oba ostala brez točk in Schumi je s točko prednosti ostal prvi.

V oči pa je bodla ogromna razlika med dosežki obeh Benettonovih dirkačev, saj je Schumacher na 14 dirkah zbral 92 točk, medtem ko je Verstappen na desetih dirkah osvojil le deset točk. Nizozemski dirkač je že večkrat izjavil, da že takrat ni verjel, da ima na voljo isti dirkalnik kot Schumacher, sum o Nemčevi uporabi nedovoljene elektronike pa je potrdil tudi v teh dneh.

“Ljudje mislijo, da le iščem izgovore za svoje slabše rezultate, a ni tako. Vem, da je bil njegov dirkalnik drugačen od mojega. Vedno sem se spraševal, kako je to možno? Vozil sem na robu zmogljivosti, zaviral v zadnjih trenutkih, ovinke pa vozil agresivno, kot se je le dalo, a Schumacherjevi dosežki so bili zame povsem nedosegljivi. To z istim dirkalnikom preprosto ne bi bilo mogoče,“ je za nizozemsko revijo NUsport povedal Verstappen.

39-letnik je razkril tudi, da je po eni dirki odšel do šefa ekipe Flavia Briatoreja, da bi se z njim pogovoril, če ima Schumacher kakšne elektronske pripomočke, a ga je Italijan hladno odpravil brez pravega odgovora.

“Imel je nedovoljeno pomoč elektronike. Tega sicer nikoli ne bodo priznali, a sam sem v to prepričan. Enkrat sem odšel do Briatoreja in ga povprašal, če je kakšna skrivnost okoli tega, a mi je odvrnil le 'Ne bova se pogovarjala o tem in nikoli več me ne sprašuj tega', kar je bilo dovolj, da sem vedel, pri čem sem.“

Verstappna očitno tudi v kasnejših letih Nemčeve predstave niso prepričale, da gre za izvrstnega dirkača. “Michael je kot vsi ostali dirkači odvisen od avta. Nekateri imajo predstavo, da je dirkaški Bog, a tudi to počasi izginja, saj se je izkazalo, da ni Superman. In nikoli ni bil. Ko sva šla dirkat z gokarti, me nikoli ni prehitel. Nikoli! Vem pa za dober razlog, zakaj me je premagoval v Benettonovi formuli,“ je za konec pogovora sum na nepravilnosti še enkrat ponovil Nizozemec.