Hamilton in Massa sta imela letos kar šest pripetljajev na stezi, kjer sta se zaletela ali pa je nekdo končal izven proge. Tudi na včerajšnji dirki v Braziliji sta kar nekaj krogov vozila en za drugim in se nekajkrat znašla v neposrednem obračunu za boljše mesto, a sta se tokrat izognila trku, dirkanje pa je ostalo “čisto“. Po dirki je Hamilton pred Ferrarijevo garažo pristopil k Massi, ko se je le-ta pogovarjal z enim od novinarjev, in ga prijateljsko potrepljal po rami, Brazilec pa se je tokrat na gesto pozitivno odzval in Britancu vrnil simpatije.

Pred tedni je Hamilton že poskušal pomiriti strasti in se z Masso pogovoriti, a je drugi dirkač Ferrarija to možnost zavrnil z besedami, da se z njim nima kaj pogovarjat. Tokrat jima je šlo iskanje premirja veliko bolje od rok.

“Nikoli nisem imel nič proti njemu. Vedno sem ga spoštoval, tudi letos, ko se je na dirkah dogajalo marsikaj. Mislim, da je lepo, da je vendarle prijateljsko pristopil do mene in mi ponudil roko, kajti to se ne bi nikoli zgodilo z moje strani, saj med letošnjo sezono nisem storil ničesar narobe,“ je po srečanju povedal Massa, ki je očitno vseeno še vedno nekoliko občutljiv glede vseh dogodkov, pčoveznaih s Hamiltonom.

“Bila je dolga in naporna sezona za vse dirkače in vsem želim, da bi zimo preživeli čim lepše. Bilo je prijetno pokramljati z Masso po zadnji dirki. Zelo ga spoštujem in se že veselim ponovnih obračunov z njim na stezi v prihodnji sezoni,“ je bil s sklenjenim premirjem zadovoljen tudi Hamilton.

Prijateljski zaključek sezone med najbolj vročekrvnima dirkačema v tem letu pa je pohvalil tudi šef Ferrarija Stefano Domenicali. “Bil sem zadovoljen, ko sem videl Hamiltona priti k nam in ko je objel Masso, kajti na koncu je to najbolj pomembno. Bila je lepa gesta, ki je, upam, razrešila ta spor med njima in to me veseli.“