"Ker družba ustvarja sicer majhne, a zdrave dobičke in zadosten denarni tok, nadaljevanja pogovorov z investitorji ne bomo začenjali pred tretjim četrtletjem poslovnega leta 2012," je vodstvo tega ljubljanskega informacijsko tehnološkega podjetja zapisalo v sporočilu za javnost, danes objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze. 

Takrat, torej na začetku drugega koledarskega četrtletja, bodo nato znova ocenili razmere na finančnih trgih in svojo možnost povečanja kapitala. Datalab je sicer 24. maja letos najavil začetek pogajanj o dokapitalizaciji z družbo tveganega kapitala SIP. Zaradi nepredvidenih komplikacij pri vpoklicu kapitala jih je ta družba nato preusmerila na sklad tveganega kapitala Enterprise Investors iz Varšave.

Preko poletja in v začetku jeseni so opravili skrbni pregled poslovanja z namenom podpisa investicije do konca leta 2011.

Septembra pa nato Datalab ni želel podpisati investicijske pogodbe na ceno 2,39 evra na delnico brez pogojnega povečanja trenutne ocene vrednosti ob izpolnjevanju načrtov v prihodnosti. V novem krogu pogajanj v Enterprise Investors niso videli zadostne rasti v prvem četrtletju poslovnega leta 2012, ki bi opravičevala investicijo, zato so se odločili, da investicijo odložijo za nedoločen čas.