Avstrijski skakalci so že v prvi seriji potrdili zelo dobro pripravljenost, saj so po polovici tekme prav tako stali na prvih treh položajih. Najdaljšo daljavo je zmogel Schlierenzauer, ki je pristal pri 141,5 metra in drugouvrščenega rojaka Koflerja prehitel kar za 8,8 točke. Tretji je bil lanski zmagovalec svetovnega pokala Morgenstern. V finalu pa so Avstrijci le nekoliko premešali vrstni red; uvodno zmago sezone je tako še drugič zapored v Kuusamu slavil Kofler, skupno pa je to njegova šesta zmaga v svetovnem pokalu.

Med dobitnike točk v Kuusamo so se od Slovencev vpisali še Jernej Damjan (185 točk) s 23. mestom, Robert Kranjec (177,6) s 27. in Dejan Judež (177,2) z 28. mestom. Že po prvi seriji sta današnje nastope končala Jurij Tepeš na 35. in Jure Šinkovec na 36. mestu.

Pred posamično tekmo je bila danes zjutraj na sporedu tudi ekipna, ki so jo pričakovano dobili Avstrijci, Slovenci v postavi Kranjec, Šinkovec, Prevc in Damjan pa so zasedli peto mesto. Skakalci so opravili le en skok, saj bi morala biti ekipna tekma na sporedu že v soboto, a so jo prireditelji zaradi premočnega vetra prestavili.

"Na ekipni tekmi smo bili v položaju, ko bi lahko dosegli stopničke. Vendar smo nato naredili nekaj napak, predvsem Prevc in Šinkovec. Peto mesto na ekipni tekmi je soliden rezultat. Tudi po prvi seriji posamične tekme nam je kazalo veliko bolje, kot se je tekma na koncu razpletla. Tekmovalci so delali tehnične napake. Štirje med trideseterico je za začetek soliden nastop. Jure Šinkovec in Jurij Tepeš tehnično nista odskakala dobro, vendar se vidi, da smo blizu," je po tekmi dejal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Karavano svetovnega pokala prihodnji konec tedna čakata preizkušnji v Lillehammerju. Slovenski skakalci bodo že v ponedeljek pripotovali v domovino in se nato znova odpravili proti Skandinaviji.