Skakalci so opravili le en skok, saj bi morala biti ekipna tekma na sporedu že v soboto, a so jo morali zaradi premočnega vetra in sunkov prestaviti na danes.

Glavni trener slovenske ekipe Goran Janus se je odločil, da bo v ekipo postavil Roberta Kranjca, Jureta Šinkovca, Petra Prevca in Jerneja Damjana. V prvi seriji je ob pomoči vzgornjika nastopil Kranjec, ki je bil s 136,5 m premočen za vse nasprotnike. Šinkovec, ki je dobro nastopil na treningu, je tokrat pristal pri 110,5 m, zaradi česar so slovensko ekipo prehiteli Avstrijci. Kljub temu, da je Prevc v tretji seriji skočil le 105,5 m, so varovanci Gorana Janusa izgubili le eno mesto. Zadnji član Jernej Damjan je imel zahtevno nalogo, saj je moral braniti stopničke in hkrati odbiti napade nasprotnikov. Nastopil je sicer solidno (124,5 m), a proti odlično razpoloženim nasprotnikom ni obranil visokega tretjega mesta. Slovenija je na koncu osvojila peto mesto. V Kuusamu so bili naši fantje na ekipni tekmi boljši le leta 2007. Takrat so Kranjec, Primož Pikl, Primož Peterka in Damjan osvojili četrto mesto.

Na samem vrhu je bila po pričakovanjih Avstrija, za katero so nastopili Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer in Thomas Morgenstern. Z zaostankom več kot 100 točk so bili drugi nekoliko nepričakovano Japonci (Junširo Kobajaši, Šohej Točimoto, Taku Takeuči, Daiki Ito), prav tako pa so s tretjim mestom presenetili Rusi (Dimitrij Vasiljev, Anton Kaliničenko, Roman-Sergejevič Trofimov, Denis Kornilov).

Povsem pa so razočarali Norvežani na osmem in Finci na devetem mestu. Slednji so ostali tudi brez točk svetovnega pokala. Popoldan bo na sporedu še posamična preizkušnja.