Acroni Jesenice – Medveščak 0:2 (0:0, 0:1, 0:1, gledalcev 2300; 0:1 Zanoski 23/SH1, 0:2 Sertich 41): Jeseničani že v dosedanjih dvajsetih krogih niso posebej blesteli. Že od septembra se gibljejo v območju, ki ne prinaša bojev v končnici, kamor se železarji niso uvrstili že dve leti. Kaže, da ne bo nič drugače niti to zimo, saj so Podmežakli zaradi ogromne luknje v blagajni kluba pomahali v slovo Björk, Hvila, Olsson, Sixsmith in Tuma, kar smo napovedovali že v včerajšnji izdaji časopisa. Jeseničanom sta od tujske legije na voljo le še vratar Fikrt in napadalec Pusa, vrzel pa bodo do konca sezone poskušali krpati zgolj doma vzgojeni fantje. S takšnim kadrom kajpak ni mogoče pričakovati čudežev, še posebej zaradi dejstva, da kakovost v EBEL ohranjajo predvsem igralci iz Severne Amerike, Skandinavije, Češke… Zapisano drugače – na Gorenjskem so čez sezono v Avstriji že naredili križ, bo pa imel trener Mälkiä zdaj več časa, da bo mladino pripravil na finale državnega prvenstva z Olimpijo.

Včeraj proti Medveščaku so bili prvič v karieri v postavi Jesenic trije hokejisti iz mlajše ekipe, ni pa bilo Berliska, ki menda nima rezervnega para drsalk. Slovenski prvaki bi jo lahko pred zvestim občinstvom odnesli precej slabše, kot kaže končni izid, a je v golu blestel Krošelj. Ljubljančan, ki že od malih nog navija za Jesenice, je moral pokazati vse svoje znanje, da njegovo moštvo ni doživelo poloma. Po drugi strani jih na tribunah ni bilo malo, ki so menili, da bi železarji s peterico odhajajočih tudi zmagali, saj so Zagrebčani na trenutke delovali nezainteresirano, včasih celo zaspano. Terensko premoč so unovčili na začetku druge tretjine, ko je Zanoski z igralcem manj pobegnil v protinapad in matiral Krošlja. O zmagovalcu tekme od tega trenutka naprej praktično ni bilo več ugibanj, saj se je večinoma igralo zgolj pred jeseniškim golom. Okrnjeni železarji si vsekakor zaslužijo pohvale za srčnost, zaradi specifičnosti položaja, v katerem se niso znašli po svoji krivdi, pa jim bo tudi v prihodnje težko karkoli očitati. Že podatek, da si mnogi kar sredi novembra želijo čim prej zaključiti sezono, namreč pove marsikaj…

Napadalec Jesenic Antti Pusa: Vse gradimo na novo

KAC – Tilia Olimpija 2:1 (0:0, 1:0, 1:1, gledalcev 4300; 1:0 Lammers 32, 1:1 Mušič 45, 2:1 Tenute 58): Olimpija je na Koroškem več streljala v okvir vrat kot KAC, a se vendarle ni mogla izogniti desetemu porazu v nizu na celovškem ledu. Za Ljubljančane je bila usodna zadnja tretjina, ko so prek Mušiča najprej izenačili, a je KAC do konca tekme močno pritisnil in dobri dve minuti pred sireno odločil zmagovalca. Bolj kot gostovanje v Celovcu bodo za Olim pijo pomembne naslednje tri tekme v Tivoliju. Jutri bodo zmaji igrali z Medveščakom, v nedeljo z Jesenicami in v torek še z Znojmom.

Drugi izidi 21. kroga: Beljak – Znojmo 5:0 (2:0, 3:0, 0:0), Salzburg – Dunaj 5:1 (2:1, 0:0, 3:0), Gradec – Linz 2:3 (1:0, 1:1, 0:2), prosta: Alba Volan, vrstni red: Linz 33, KAC 25, Tilia Olimpija 24, Salzburg 23, Medveščak in Alba Volan po 22, Dunaj 19, Gradec 16, Acroni Jesenice in Znojmo po 15, Beljak 14. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 19.15: Tilia Olimpija – Medveščak, Beljak – Acroni Jesenice, Salzburg – Gradec, KAC – Linz, Alba Volan – Znojmo, prost: Dunaj.