Za Vancouver so zadeli Sami Salo, Andrew Ebbett in Aaron Rome. Kralji so doživeli že šesti poraz v tej sezoni, Kopitar pa je na dosedanjih tekmah zbral 20 točk. V svojo statistiko je vpisal osem golov in 12 podaj, v vodstvu pa je napadalec Toronta Phil Kessel s 23 točkami.

Hokejisti iz kanadskega olimpijskega mesta, ki je lani gostil najboljše športnike na svetu v zimskih športih, so odlično odprli tekmo in po osmih minutah povedli z 2:0. Vancouver je oba gola dosegel z igralcem več na ledu, uvodno tretjino pa zaključil s prepričljivim vodstvom 3:0. Igralci iz Kalifornije so se v nadaljevanju prebudili, na njihovo žalost pa je bil izjemno razpoložen vratar Roberto Luongo, ki je zbral 28 obramb. Poldrugo minuto pred koncem dvoboja so kralji z golom Richardsa znižali na 2:3, za izenačenje pa jim je zmanjkalo časa. Vancouver je na zadnjih enajstih tekmah medsebojnih tekmah proti Los Angelesu dosegel kar osem zmag v rednem delu sezone, prav tako pa ga je v minuli sezoni izločil v končnici.

"V prvi tretjini smo si skopali pregloboko luknjo, na nasprotni strani pa smo imeli zelo kakovostno ekipo," je po dvoboju dejal trener kalifornijske zasedbe Terry Murray. Njegovi izbranci so po spodbudnem začetku močno popustili in v zadnjem času doživeli kar šest porazov na zadnjih sedmih tekmah. Los Angeles je pred dnevi - po petih zaporednih porazih - končno premagal Nashville, naslednjo priložnost pa bo imel v noči na nedeljo, ko bo na domačem ledu gostil Minnesoto, ki ima trenutno dve točki več od ekipe iz mesta angelov in je danes izgubila v San Joseju z 1:3.

Boston, zadnji zmagovalec najmočnejše hokejske lige na svetu, je dosegel četrto zaporedno zmago, na domačem ledu pa je ukanil Edmonton s 6:3. Pri gostiteljih je Brad Marchand dosegel dva gola, Tyler Seguin je prispeval zadetek in podajo, izkazal pa se je tudi Joe Corvo s tremi asistencami. Chicago je z identičnim izidom ugnal Columbus, najbolj prepričljiv mož dvoboja pa je bil Jonathan Toews, ki je dosegel dva gola in podajo.

Toronto pa po kazenskih strelih St. Louis s 3:2, gol odločitve pa je dosegel trenutno prvi strelec najmočnejše hokejske lige na svetu Kessel. Florida je zanesljivo slavila v Winnipegu s 5:2, blestel pa je Kris Versteeg s tremi goli in podajo. Montreal je z golom Josha Gorgesa v podaljšku zlomil odpor Phoenixa s 3:2, Colorado pa je bil boljši od New York Islanders s 4:3. Zmagoviti zadetek je v podaljšku dosegel Kyle Quincey.