Los Angeles je po petih zaporednih porazih vendarle prišel do zmage na domačem ledu dvorane Staples Center.

Domači hokejisti so povedli na začetku prve tretjine z goloma Aleca Martineza in Drewa Doughtyja. Vendar pa so gostje prednost izničili in izenačili z zadetkoma Matta Halischuka in Craiga Smitha. V drugi tretjini so domači hokejisti znova povedli. Najprej je v deseti minuti druge tretjine zadel Mike Richards, nato pa se je med strelce vpisal še Simon Gagne. Zadnji gol na tekmi je padel minuto in 21 sekund pred koncem, ko je domačega vratarja ukanil Patric Hornqvist za končni izid 3:4.

Kralji so vpisali zmago proti moštvu, ki slovi po trdni in disciplinirani obrambi. "Prav vseeno mi je, kdo je na nasprotni strani ledene ploskve, če na koncu vpišemo dve točki. Pet na pet, igralec več, ni pomembno. Tisto, kar šteje, je, da narediš vse, kar je treba storiti. Imeli smo več moči v napadu in bili smo bolj sproščeni," je po tekmi pot do uspeha razkril napadalec Los Angelesa Jarret Stoll. Los Angeles bo v četrtek gostil Vancouver, v soboto pa Minnesoto.

Za veliko presenečenje so poskrbeli hokejisti St. Louis Blues, ki so doma s kar 3:0 odpravili nekdanje prvake lige NHL Chicago Blackhawks. Vodilno moštvo centralne skupine ni niti enkrat zadelo mreže domačega moštva, zato pa so hokejisti Blues zadeli po enkrat v vsaki od tretjin.

Na preostalih odigranih tekmah je moštvo Buffalo Sabres po podaljšku odpravilo hokejiste Winnipeg Jets s 6:5. Toronto Maple Leafs je izgubil doma proti ekipi Florida Panthers (1:5), Washington Capitals pa je prav tako vpisal domači poraz proti Dallas Stars z 2:5.

Hokejisti New Jersey Devils so bili na domači ledeni ploskvi boljši od Carolina Hurricanes (3:2), Montreal Canadiens so doma izgubili proti Edmonton Oilers (1:3), Detroit Red Wings so bili boljši od Colorado Avalanche (5:2), Calgary Flames pa so klonili proti Minnesota Wild (0:3).