Los Angeles tako ostaja na drugem mestu pacifiške skupine s šestimi zmagami in 14 točkami ter ima dve točki manj od vodilnega moštva skupine Dallasa. Kopitar je s 13 točkami, zbral je pet zadetkov in osem podaj, na šestem mestu strelske lestvice. Z 18 točkami vodi hokejist Toronta Phil Kessel. Kralje drevi čaka gostovanje v Koloradu.

Hokejisti iz Los Angelesa so bolje začeli tekmo. Po prvi tretjini brez golov je v 23. minuti dvoboja Mike Richards zatresel domačo mrežo, vendar pa je nato v 26. minuti in 36. Radim Vrbata dvakrat ugnal vratarja kraljev Jonathana Quicka. Vrbata je bil tudi podajalec pri odločilnem golu v podaljšku.

Kopitar je upanje gostujoči vrsti povrnil v 47. minuti z golom za izenačenje, vendar pa so možnosti za zmago hokejisti Los Angelesa izpustili iz rok v nadaljevanju tekme, ko so imeli na začetku podaljška igralca več. Kazen je prišla v zadnji minuti podaljška, ko je Vrbata poslal plošček Langkowu, ki je iz mrtvega kota ukanil Quicka. Bolj slaba tolažba je statistični podatek, po katerem so kralji kar 39-krat streljali proti vratom Phoenixa, medtem ko so njihovi tekmeci proti čuvaju kalifornijske mreže ustrelili 33-krat.

Med 13 sobotnimi obračuni v ligi NHL velja izpostaviti dvoboj Vancouvra in Washingtona, ko so prestolniki drugič zapored izgubili. Vancouver je doma slavil s 7:4. Detroit je po prvih petih zmagah doživel že četrti zaporedni poraz v Minnesoti, ki je slavila z 1:0. Toronto je ugnal vodilno moštvo lige Pittsburgh Penguins (4:3). Začetek sezone pa se nikakor ne odvija po notah ekipe Boston Bruins, ki je v gosteh izgubila proti Montrealu (2:4) in vpisala že sedmi poraz. Boston je zdrsnil na zadnje mesto vzhodne konference ter predzadnje v ligi, slabše je le še moštvo Columbusa.