“Želim voziti z Marcovo številko 58 na motorju. Resnično upam, da bi bil tudi on s to potezo zadovoljen, nadejam pa se, da mi bo uspelo doseči dober rezultat, kot bi ga gotovo tudi on, če bi bil še med nami. Ta situacija je čudna za vse nas. Vsi se strinjamo, da Marca nikoli ne bomo pozabili, saj je bil del naših življenj in vedno se je trudil, da je na stezi dal vse od sebe,“ je dejal Capirossi, ki bo v nedeljo zaključil 22-letno kariero.

Capirossi sicer na motorju nosi številko 65, svojo zadnjo dirko v karieri pa bo odpeljal s številko umrlega prijatelja, ki je življenje izgubil na zadnji dirki v Maleziji. 38-letni Italijan letos vozi za ekipo Pramac Ducati, v svetovnem prvenstvu motociklistov pa nastopa že vse od leta 1990. V svoji karieri je trikrat postal svetovni prvak, dvakrat v razredu do 125ccm, enkrat pa v srednjem razredu do 250ccm.

“Kot vse ostale zgodbe ima tudi moja konec, ki je prišel zdaj. Po tej zadnji dirki bom užival s svojo družino in se ukvarjal s poslom, v katerem bom dober in me bo veselil,“ je še dodal Capirossi.

Nedeljska dirka bo verjetno zadnja, na kateri bo sodeloval motor s štartno številko 58, kajti številko bodo nato verjetno upokojili v spomin na bivšega prvaka v razredu do 250ccm, Marca Simoncellija – Sica.