V letošnjem natečaju sodeluje prek 55 zavodov, medtem ko jih je lani okrog 35. Zavodi, med katerimi so vzgojno-varstveni zavodi ter osnovne in srednje šole, lahko s prijavo na natečaj izbirajo med devetimi projekti (lani štirimi) za pridobivanje dodatnih znanj. Projekti terjajo različne stopnje znanja in aktivnosti udeležencev.

V društvu so namreč prepričani, da je pozitivna motivacija najbolj učinkovito orodje na poti k cilju. Cilj društva pa je osveščati različne javnosti o pomenu odnosa do okolja za kvaliteto bivanja prihodnjih generacij.

Tako je letos največ zanimanja pokazal projekt Ko odpadki postanejo zlato. Gre za predavanje, ki ga izvajajo strokovnjaki Ventovarne, kjer slušateljem posredujejo znanja o pravilnem ločevanju in zbiranju odpadkov.

Zelo blizu temu je tudi zanimanje za projekt Eko beri, kjer vzgojitelji varovancem prebirajo pravljice z zelenimi vsebinami (te jim podari Eko knjiga), slišano otroci narišejo, komisija pa izbere zmagovalno skupino otrok in jo nagradijo.

Natečaj se bo zaključil spomladi 2012, na zaključni prireditvi ob svetovnem dnevu Zemlje pa bodo javnosti predstavljeni sodelujoči, najboljši, ki lahko veljajo za dober zgled drugim, pa bodo prejeli priznanja in nagrade.

Več o natečaju najdete tukaj.