Na mirni dirki, ki so jo popestrili le redki dirkači z nekaj prehitevanji ter trčenje med Schumacherjem in Petrovom, je ponovno suvereno slavil Sebastian Vettel. "Res sem zadovoljen s to zmago in naslovom prvaka med ekipami, saj se ta konec tedna za nas ni dobro začel. A iz dneva v dan smo bili hitrejši, najbolje pa je bilo na dirki. Presenečeni smo med dirko ugotavljali, da se pnevmatike ne obrabljajo tako močno, kot smo pričakovali, zato sem lahko opravil eno menjavo manj, kot smo načrtovali. Kot vidite, še nismo prenehali delati, prav tako ne naši partnerji, še posebej se moram zahvaliti Renaultu za njihov odličen motor," je po dirki povedal zadovoljni Sebastian Vettel.

Naslov prvaka za Red Bull pomeni 10 milijonov evrov več denarja iz zakladnice Bernija Ecclestona za ekipo v naslednji sezoni. Zatorej je bilo povsem logično, da se ekipa ne bo prepuščala lagodju osvojenega naslova prvaka med dirkači. Po drugi strani je Lewis Hamilton prevzel vlogo glavnega izzivalca, čeravno je bil do zmage veliko bolj oddaljen, kot je bil od drugega mesta oddaljen drugi Red Bullov dirkač Mark Webber. "Proti koncu dirke ni bilo lahko, komaj sem za seboj zadrževal Webbra, Vettel pa mi je kmalu po startu ušel predaleč. Lega dirkalnika je bila vse prej kot idealna, zato sem z drugim mestom zadovoljen, ker moram spet poiskati svoj notranji mir, ki sem ga v zadnjih časih vse prevečkrat postavil na preizkušnjo," je dodal Lewis Hamilton.

Mark Webber sicer ni mogel skriti razočaranja nad dejstvom, da mu ni uspelo priti na drugo mesto, pa naj si je še tako prizadeval, saj je Hamilton sistem KERS vedno znova uporabljal v pravem trenutku in na pravem mestu na stezi. "Malo sem razočaran, a po drugi strani nisem hotel tvegati preveč, ker sem vozil tudi z mislijo na osvojitev naslova prvaka med ekipami. Tudi strategija postankov v boksih ni bila idealna, če bi počakal kakšen krog, bi verjetno uspel prehiteti Lewisa," je dodal Mark Webber.

Četrto mesto je šlo Jensonu Buttonu, peto in šesto pa obema dirkačema Ferrarija Alonsu in Massi, ki sta po dirki priznala, da njihov dirkalnik nikakor ni dovolj konkurenčen za uvrstitve na zmagovalne stopničke. Več kot očitno je, da so rdeči iz Maranella že ustavili razvoj letošnjega dirkalnika in da so se povsem osredotočili na novi štirikolesnik. A če nič drugega, je Fernando Alonso tudi na tej dirki jasno pokazal, kakšna so razmerja moči znotraj ekipe.

Prav nič zadovoljni pa niso bili pri Mercedesu. Michaela Schumacherja je iz dirke torpediral Vitalij Petrov. Rus se je boril s Fernandom Alonsom, oba pa sta prehitro prišla do kolone dirkačev pred seboj, v kateri je bil povsem zadaj Michael Schumacher. Tako Alonso kot Petrov sta prepozno zavirala, a Španec je imel to srečo, da pred seboj ni imel nobenega dirkača, Petrov pa je naletel na Schumacherja in v dokaj spektakularnem trčenju oba spravil iz dirke. Za to nespretnost so mu odgovorni naložili kazen pet dodatnih startnih mest na naslednji dirki čez 14 dni v Indiji.