Na drugo mesto se je prebil Jenson Button (McLaren Mercedes), tretji pa je bil Fernando Alonso (Ferrari), ki je prehitel Vettlovega moštvenega kolega Avstralca Marka Webbra.

Vettel, ki je bil v soboto že 13. v sezoni najhitrejši v kvalifikacijah, loči le še en "pole position" od rekorda Nigela Manslla iz leta 1992, ko je Britanec osvojil 14 najboljših startnih položajev. Do konca sezone sta še dve preizkušnji za veliko nagrado formule ena v Abu Dabiju in Sao Paulu.

Vettel, ki si je že predčasno zagotovil naslov letošnjega svetovnega prvaka, je na prvi postaji svetovne karavane formule ena vodil od starta do cilja in bil v vseh 60 krogih razred zase. "Za nami je zelo dobra dirka, zadovoljen sem, da sem bil ves čas v vodstvu. Button se mi je vedno med vsakim postankom približal, čeprav sem iz boksov vozil zelo hitro, vendar pa se je na koncu vse postavilo na pravo mesto," je po razglasitvi na uradni novinarski konferenci povedal 24-letni nemški dirkač, ki se je spomnil tudi na tragično preminula dirkača, dirkača ameriške formule Indy Dana Wheldona in motociklista Marca Simoncellija.

"Zelo sem ponosen, da sem prvi zmagovalec velike nagrade Indije, vendar pa imam ob tem mešane občutke, saj je bil vsakdo, ki ljubi motošport, pretresen zaradi dveh tragičnih nesreč v zadnjih tednih. Naše misli so z njima in še zlasti z njihovima družinama," je še dejal Vettel. Button je nosil črn trak v spomin na tragično preminula dirkača: "Za nami je zelo težak teden. Menim, da bi morali to prvo VN Indije posvetiti njunemu spominu."

Dobro se je odrezal sedemkratni svetovni prvak Schumacher, ki se je prebil do petega mesta. Nekdanji svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (McLaren) pa je zasedel komaj sedmo mesto, glavni razlog pa je bil oster dvoboj z Brazilcem Felipejem Masso (Ferrari). Pri Hamiltonovem prehitevanju sta trčila z gumami, kar so nadzorniki ocenili za Brazilčevo krivdo. Massa pa je moral za kazen peljati skozi bokse, nato pa odstopil v 34. krogu, Hamilton pa je izgubil kar precej prepotrebnega zagona.

Organizatorje indijske velike nagrade je z devetim mesto razveselil Nemec Adrian Sutil, ki je domačemu moštvu Force India privozil točki. Prvi indijski voznik v karavani formule ena Narain Karthikeyan je bil 17.