Briatore, ki je znan, da je v svojih izjavah zelo direkten in oster, je tokrat na muho vzel Vettla, za katerega je izjavil, da kljub celoletni prevladi ni najboljši voznik v karavani formule ena.

Vettel si je drugi zaporedni naslov svetovnega prvaka zagotovil že štiri dirke pred koncem prvenstva, ko je v nedeljo v Suzuki osvojil tretje mesto, kar je bil sicer njegov drugi najslabši letošnji rezultat, le na eni dirki (VN Nemčije) pa ni stal na stopničkah za zmagovalce. Na petnajstih letošnjih dirkah je zbral kar devet zmag, a vse to za Briatoreja ni dovolj, saj ga med aktualnimi vozniki uvršča šele na tretje mesto.

“Vettel je zelo dober voznik, a večino zaslug za njegove uspehe gre pripisati fenomenalnemu dirkalniku Red Bulla. On ni najboljši. Zamislite si dirko, na kateri bi vsi dirkači vozili identične dirkalnike, Vettel bi bil takrat za Alonsom in Hamiltonom. Če bi šlo samo za en krog, kot je to v kvalifikacijah, potem bi bil Vettel najbrž prvi pred njima, a v dirki mu to ne bi uspelo,“ je izjavil kontroverzni Italijan.