Krsta s truplom Simoncellija leži v mestnem kinu, v ozadju pa sta razstavljena dva motocikla. Eden je tisti, s katerim je v razredu do 250ccm osvojil naslov svetovnega prvaka, drugi pa je njegov letošnji motor, s katerim je dirkal v najmočnejšem razredu MotoGP, kjer se je v nedeljo smrtno ponesrečil na dirki v Maleziji.

“Srečen sem, ker ste danes tukaj v takšnem številu. Najtežji trenutek bo v četrtek zvečer, ko boste vsi odšli in bomo ostali sami. Hvala vsem, samo to lahko rečem. Počaščen sem, da so se ljudje tako odzvali. Čudno je, da nismo vedeli, da je bil Marco tako priljubljen. Bil je nekaj posebnega in ljudje so spoznali, kako dobra oseba je bil,“ je danes novinarjem povedal Marcov oče Paolo.

Zadnje slovo od Marka Simoncellija je planirano za četrtek, ko bo žalna slovesnost potekala v cerkvi v Corianu, nato pa ga bodo pokopali na pokopališču v bližnjem Riccioneju. Pogreb bo potekal v ožjem družinskem krogu, prisotni pa bodo še najbližji prijatelji in člani njegove dirkalne ekipe Gresini.