Prezgodaj umrli Simoncelli je bil velik Rossijev prijatelj, mnogi pa ga opisujejo kar kot njegovega mlajšega brata, zato ni presenetljivo, da je nedeljska nesreča zelo pretresla tudi izkušenega Valentina, ki v moštveni garaži še dolgo po trku ni mogel dojeti, kaj se je zgodilo. Zaradi velike žalosti in potrtosti ni imel moči, da bi ta dan stopil pred novinarje.

Danes pa so v javnost prišle njegove besede, ki naj bi jih izrekel svojemu menedžerju Vittu Guareschiju. “Konec je, ne bom več dirkal,“ naj bi izjavil objokani Rossi, ki pa je to izrekel v času, ko je bil še v velikem šoku po prijateljevi usodni nesreči in bo o svoji nadaljnji dirkaški prihodnosti verjetno še pošteno premislil, preden bo zares sprejel kakšno tako veliko odločitev.

Tisti, ki so bili z Rossijem v garaži, so povedali, da je “doktor“ psihično povsem na dnu in da ne preneha jokati. Zato njegova izjava o koncu dirkaške športne poti niti ne čudi.

Konec “doktorjeve“ kariere pa je zanikal Davide Brivio, menedžer Yamahe, kjer je Rossi do letošnje sezone dirkal več let. “Mnogi me danes sprašujejo, če se bo Rossi res upokojil? To je absolutna laž in žal mi je, da moram to sploh pojasnjevati.“