V delegaciji sta bila med drugimi tudi predsednik AZS Peter Kukovica in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič. Srečali so se tudi z lordom Sebastianom Coeom, dobitnikom po dveh zlatih in srebrnih olimpijskih medalj, ki je zdaj predsednik organizacijskega odbora OI v Londonu, član zgornjega doma britanskega parlamenta in podpredsednik Mednarodne atletske zveze (Iaaf). "Imeli smo srečanje s Coeom in ogled olimpijskega stadiona. Vse skušaj še gradijo, stadion sicer ni tako fascinanten, kot je tisti v Pekingu, vendar sem prepričan, da bodo pripravili dobre OI. Stadion smo si lahko gledali le od zunaj, tako da nisem mogel oceniti, kakšne so tekmovalne razmere. Organizatorji so končno potrdili tudi finančni proračun OI, s katerim so imeli nekaj težav," je pojasnil Kozmus.

Zlasti pomembno pa je bilo srečanje s Coeom. "Na pogovoru s Coeom sem izpostavil problem meta kladiva, ki ga ni v diamantni ligi. Dejal je, da se bo zavzel za to, da bo tudi ta disciplina v naslednji sezoni v najmočnejši seriji atletskih tekmovanj. Pomagal bo tudi pri čim prejšnji tekmovalni naturalizaciji Američana Brenta LaRuea, ki že nekaj časa živi v Sloveniji, da bi lahko za Slovenijo nastopal že naslednje leto na olimpijskih igrah. Pogovor s Coeom je pustil kar precejšen pečat, saj je po uspešni športni karieri postal tudi uspešen politik in poslovnež. Vse skupaj mi je dalo dodatne energije," je dejal Kozmus.

Srečanje London pred Londonom je na slovenskem veleposlaništvu odprl veleposlanik Iztok Jarc, na njem pa so se zbrali predstavniki slovenskega gospodarstva, ki deluje na britanskem trgu, diplomati in drugi Slovenci, ki živijo v Londonu. Predstavili so Slovenijo kot turistično deželo, Kukovica, pa je izpostavil cilje na OI v Londonu, to je nastop okrog 15 slovenskih atletov in vsaj eno olimpijsko medaljo.