Svojo pripravljenost na jutri so že preverili nekateri znani in uspešni Slovenci. Tako je svetovno znani podjetnik Ivo Boscarol 100-odstotno pripravljen na jutri, izjemni operni pevec Janez Lotrič pa 67-odstotno. Odlični športnici Erika in Simona Fabjan sta na jutri pripravljeni 50-odstotno. Kar 60 odstotkov Slovencev pa je na prihodnost pripravljeno manj kot 50-odstotno.

Pripravljenost na jutri za vsakega posameznika pomeni nekaj drugega, saj je odvisna od situacije v kateri trenutno živi, pa tudi od odnosa, ki ga ima do življenja na splošno. Za razvoj in svetlo prihodnost celotne slovenske družbe je pomembno, do kakšne mere se državljani in državljanke, delavci, direktorji, mladi in upokojenci veselimo izzivov jutrišnjega dne. Pa tudi, v kolikšni meri smo se sposobni prilagajati novim razmeram. Ob tem pa ostaja dejstvo, da 1000 evrov na bančnem računu dveh različnih ljudi predstavlja dve različni vsoti, ki imata dva popolnoma različna pomena in s katerima je mogoče doseči ter uresničiti popolnoma različne sanje. Raziskava je pokazala, da se kar 86 odstotkov Slovencev strinja s trditvijo, da denar pokvari ljudi, enak odstotek pa nas tudi meni, da je v življenju še veliko pomembnejših stvari kot denar.

V Novi KBM so se odločili, da bodo zavzeli aktivno vlogo in s svojim znanjem in izkušnjami priskočili na pomoč državljanom ter jim skušali kar najbolj pomagati pri pripravah na boljši jutri. 55 odstotkov Slovencem namreč zase meni, da o financah vedo manj kot drugi in zato tudi ne uspejo toliko privarčevati ali oplemenititi svojega denarja. To pa posledično pomeni, da ne morejo uresničiti svojih želja, ki bi jih ob boljšem poznavanju financ morda lahko. Ker je skoraj vsem Slovencem (97 odstotkov) denar samo sredstvo, s pomočjo katerega dosegajo svoje cilje, in hkrati nujen predpogoj za preživetje, lahko svojo pripravljenost na jutri preverijo na spletnem mestu www.pripravi.se. Ob rezultatu pa bodo prejeli tudi že nekaj nasvetov, kako svojo pripravljenost na jutri dodatno izboljšati.