"Led je prebit s tekmo in z zmago v Koprivnici. Z njo smo si dvignile samozavest in smo še bolj motivirane za naslednje tekme. V petek nas čaka res vrhunski tekmec. Časa za pripravo je malo, ampak kljub temu so vse naše misli usmerjene v to tekmo. Delamo tudi že prve analize. Dobro se bomo pripravile in upam, da ob bučni podpori s tribun pokažemo najboljšo igro in zmagamo," pred tekmo pravi Alja Janković.

Igralka, ki je v zadnjih letih imela največ nalog v obrambi, je tudi nakazala, kako prebiti Viborgovo obrambo in danski ekipi preprečiti protinapade, s katerimi so na uvodni tekmi povsem razorožile Larvik. "Morale bomo biti strpne v napadu, bolj organizirane. Ne smemo prehitro zaključevati. Če pa bomo v vsak napad šle malce bolj agresivno, se bodo odprle tudi možnosti za strele na vseh položajih. Hkrati pa bo vračanje v obrambo ključnega pomena, saj njihova krila zelo hitro stečejo v protinapad," pojasnjuje Jankovićeva.

Viborg je doslej trikrat osvojil naslov evropskih prvakinj, s Krimom pa se je v tem tekmovanju pomeril na desetih tekmah. Ljubljančanke so bile v dvobojih z njim uspešne, saj so vknjižile šest zmag, trikrat so izgubile, ena tekma pa se je končala neodločeno. Boleč pa je še spomin na leto 2006, ko je Viborg za dva gola zmagal v Ljubljani, za zadetek pa izgubil doma in se tako veselil svojega prvega evropskega naslova.

"Viborg je najuspešnejša ženska ekipa, odkar sem jaz v ženskem rokometu. Lani je imel najslabšo sezono, kar je bila posledica v eni meri tega, da so odšle najbolj kakovostne igralke, sestri Lunde in Bojana Popović, noseča je bila tudi Grit Jurack, prišlo pa je tudi do določene zasičenosti, harmonija ni bila več prava. Ob tem je udarila še recesija, ki je pustila določene posledice," se je trener Krima Tone Tiselj ozrl na slabo lansko sezono danske ekipe.

"V to sezono so šli malce drugače, malce bolj zadržano. Igralski kader so zmanjšali, odšle so Gorica Ačimović, Maja Savić, dobili pa so eno zvezdnico, Švedinjo Isabelle Güllden in nekatere mlajše danske igralke. Harmonija je zdaj znova dobra. Tu pa so še starejše igralke, ki so že vse osvojile. Tu so Camilla in Henriette Mikklelsen, Rikke Skov, Jurackova, Cristina Varzaru, Anja Althaus, Marit Frafjord, Johanna Ahlm, Tunizijka Mouna Chebbah, Maria Frisker ... Za sabo imajo ogromno kakovostnih tekem, tudi že v tej sezoni. Skozi to so gradili igro in odnose, proti Larviku pa pokazali svojo pravo moč. Na vseh položajih so zelo kakovostni," tekmeca hvali Tiselj, ki pa se petkovega obračuna veseli.

"Osebno se te tekme zelo veselim, saj bo ta tekma dala določene odgovore na to, kaj so naše igralke sposobne storiti proti najbolj kakovostnim ekipam in kakšen karakter imajo. Verjamem, da pravega. Taktični načrt pa še gradimo, o tem bomo odločali v sredo in četrtek," je na novinarski konferenci v Stožicah zaključil Tiselj.

Tekmo - vstopnice zanjo stanejo po pet evrov za odrasle, tri za otroke in dva evra za skupine, večje od osem ljudi - v Stožicah bosta sodila Romuna Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan, delegat pa bo Italijan Adriano Ruocco.