Slovenski prvaki so sezono v ligi prvakov začeli s porazom. Za izgubljeni točki se bodo po glavah tolkli predvsem zaradi slabega prvega polčasa, v katerem so domači ekipi, v kateri je blestel vratar Darko Stanić (na koncu 14 obramb, večino v prvem polčasu), dovolili visoko prednost.

Ta je za koprsko ekipo predstavljala tako globoko brezno, da se ji v drugih 30 minutah ni uspelo rešiti iz njega. Pri gostih je bil najboljši strelec Bojan Skoko s petimi goli, pri domačih pa so jih po pet zabili Naumče Mojsovski, Mladen Rakčević in Filip Mirkulovski.

Koprčani so zelo slabo začeli tekmo. Ob skopski obrambni različici 6-0 so težko prihajali do neoviranih strelov, če pa so že, je njihove žoge kot za stavo zaustavljal nekdanji član koprske ekipe Stanić. Makedonci so hitro ušli na 3-0, pozneje imeli še trikrat tri gole prednosti, v 19. minuti pa prvič na tekmi povedli za štiri (8:4) prek Filipa Mirkulovskega.

Kljub minuti odmora Fredija Radojkoviča prednost gostiteljev ni začela kopneti, temveč je tudi po zaslugi razpoloženega Stanića, natančnega Mojsovskega in slabe obrambe Kopra še narasla, z delnim izidom 7:0 so domači v 23. minuti vodili že z 12:4. Do dotlej nove najvišje prednosti je Metalurg, pri katerem Stanić ni popuščal in serijsko ustavljal gostujoče strele, prišel v 29. minuti, ko je Mladen Rakčević zadel za 15:6.

V drugi polčas so gosti krenili odločneje ter v prvih desetih minutah z obrambami Gorazda Škofa in uspešnimi napadi (dva zadetka je v tem obdobju prispeval tudi Milorad Krivokapić) zaostanek hitro prepolovili. Ko je kazalo, da bo koprski ekipi vendarle steklo, utihnili so tudi domači navijači, pa so se spet začele pojavljati težave v napadu. Nezbranost pri strelih in izvajanju sedemmetrovk ter nezmožnost prodreti skozi domačo obrambno linijo so botrovale novi zanesljivi prednosti Makedoncev, ki so pobegnili na +7 (21:14).

Deset minut pred koncem je ekipi ločilo pet golov, minuto pozneje pa je Jure Dobelšek upanje Radojkovičevih izbrancev zbudil z golom za 17:21. Ko je slabih osem minut pred koncem Stanića premagal še Sebastian Skube, je bil preobrat vse bližje. Toda Makedonci (po mnenju koprskih navijačev tudi sodnika) tega niso dopustili. Vztrajno so ohranjali tri oziroma štiri gole prednosti, kar je na koncu zadostovalo tudi za končno slavje.