Hrvaško-slovenski obračun v Koprivnici je minil v znamenju številnih rezultatskih preobratov, kljub temu pa si nobena ekipa ni uspela priigrati več kot dveh zadetkov prednosti. Čeprav so gostiteljice na čelu z Mirando Tatari, ki je po besedah Krimovega trenerja Toneta Tislja glava in motor Podravkine igre, zapravile kar šest sedemmetrovk od desetih, v Krimovih vratih pa je blestela Jelena Grubišić, je hrvaška ekipa sedem minut pred koncem vodila z 22:21. A gostje so v štirih minutah naredile delni izid 3:0, za vodstvo s 24:22 pa je s svojim sedmim zadetkom poskrbela Andrea Penezić.

Ko je že kazalo, da bodo slovenske prvakinje vendarle mirno prišle do prvega para točk v letošnjem tekmovanju med evropsko elito, je sledila dramatična končnica. Krimovke so zaradi prekrška in izključitve dobri dve minuti pred koncem ostale brez Madžarke Ibolye Mehlmann, kar so gostiteljice izkoristile in se po zadetku Nikice Pušić-Koroljević tik pred začetkom zadnje minute približale na 23:24.

Pri Podravki je morala nato na kazensko klop Miranda Tatari, gostje pa so zaigrale v popolni zasedbi. Kljub temu so Tisljeva dekleta zapravila zadnji napad (vratarka Ivana Jelčić je s svojo deseto obrambo ustavila strel Penezićeve) in Hrvaticam je za morebitno izenačenje ostalo petnajst sekund. Toda Podravka se je zaradi Krimove agresivne odlične obrambe s tesnim pokrivanjem po nasprotnikovi polovici igrišča povsem "zaštrikala" in sploh ni uspela priti do strela na gol, kajti igralni čas je medtem potekel.

"Podravka me je pozitivno presenetila, kakovostno odigrala tekmo in dvignila raven igre s turnirjev pred sezono. Mi smo imeli kar nekaj težav, Podravka je bila v polju celo malce močnejša, a naša individualna kakovost je odločila, prav tako kot tudi nepopustljivost," je po zmagi dejal trener Tone Tiselj. Pred petkovim prvim dvobojem v Stožicah proti Viborgu pravi: "Imamo pa še veliko rezerv, saj nekatere igralke niso igrale po svojih zmožnostih. Začetek je dober, toda to ne pomeni ničesar. Zdaj nas čaka Viborg, ki ima po mojem najmočnejšo zasedbo v naši skupini."

Izida 1. kroga v skupini B: Viborg - Larvik 34:28 (22:10), Podravka Vegeta - Krim Mercator 23:24 (13:12).