Stoch si je drugo zmago v letošnji poletni seriji, prvič je bil najboljši v Einsiedlnu v Švici, zagotovil že v prvi seriji, ko je skočil 140,5 metra. V drugi seriji je bil znova najboljši in je s skokom 13,5 metra le potrdil drugo zmago v Klingenthalu, kjer je bil najboljši že lani na finalu poletnih tekem.

Slovenci so zaostali za pričakovanji, saj je bil nastop na enajsti tekmi najslabši v vsej poletni sezoni. Točke je za 22. mesto osvojil le Jernej Damjan, ki je bil po prvi seriji 15., in tako še na drugi letošnji tekmi, na kateri je nastopil, prišel med dobitnike točk. Preostalih pet slovenskih skakalcev Peter Prevc (22. mesto), Damjan Judež (36.), Jurij Tepeš (42.), Robi Hrgota (44.) in Robert Kranjec (49.) je tekmovanje končalo že po prvem skoku, v katerem vsi niso imeli idealnih vremenskih razmer. Glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus ni iskal opravičila v vetru v hrbet, ampak v lastnih napakah. "Vetrovne razmere pri nekaterih res niso bile idealne, a to je šport na odprtem, kjer imamo tako veliko število tekem, da se vsi plusi in minusi glede vpliva vremena izravnajo. Glavni razlog, da jih pet ni videlo finala, je njihovi v slabši tehnični izvedbi skokov. Jernej Damjan je prvič tekmoval po zimski sezoni, obakrat osvojil točke, kar je zelo lepo, obenem pa je videl, kam spada, predvsem pa ima, tako kot vsi drugi, še veliko rezerve. Zaključek sezone res ni bil po naših željah in sposobnostih, vendar sem s poletno serijo zadovoljen. V zimski sezoni imamo pravico nastopa s šestimi tekmovalci, potem ko je bil na začetku poletja cilj, da kvoto tekmovalcev povečamo s štiri na pet. Trije tekmovalci med prvimi petnajstimi v skupnem seštevku poletne velike nagrade so tudi lep dosežek," je pred dolgo nočno vožnjo domov povedal Goran Janus.

Skupni zmagovalec poletne velike nagrade je Avstrijec Thomas Morgenstern, ki je nastopil le na sedmih preizkušnjah (izpustil je tri tekme azijske turneje in včerajšnjo finalno v Klignethalu) in zmagal na prvih petih zapored, nato pa je bil drugi v Einsiedlnu in četrti v Hinzenbachu. Najboljši Slovenec je Robert Kranjec na enajstem mestu, Jurij Tepeš je bil trinajsti in Rok Šinkovec petnajsti. Zimska sezona svetovnega pokala se bo začela s prvo tekmo 26. novembra v Kuusamu na Finskem.