Pri Red Bullu so zdaj že prišli tako daleč, da lahko začnejo preračunavati, kako se lahko razplete dirka, da bi Sebastianu Vettlu pomagali do predčasne ubranitve naslova svetovnega prvaka. A pot do tam ne bo lahka, kajti Fernando Alonso je že po dirki v Italiji napovedal, da je zdaj glavna naloga vseh Vettlovih tekmecev ovirati ga na vsakem koraku. "Ničesar več nimamo izgubiti. Zdaj naj bo Sebastian pripravljen, da mu bomo oteževali delo, kolikor se bo le dalo," je povedal Fernando Alonso in dodal, da seveda vse ostaja znotraj meja poštenega športa. A na singapurskih ulicah je zadeva lahko zelo kočljiva. Dirka bo namreč na sporedu ponoči, vročina, vlaga in slabša vidljivost pa dirkače postavljajo pred veliko preizkušnjo. En krog meri malo več kot pet kilometrov, v njem morajo dirkači obvladati 23 ovinkov ter se spoprijeti tudi z visoko vlago v zraku. Jenson Button je na primer povedal: "To je zagotovo ena najtežjih dirk, saj v kokpitu sedimo skoraj dve uri, zato bo to ena najdaljših dirk v koledarju. To je mentalno in fizično zelo naporno, po dirki tukaj smo vsi dodobra zdelani. Zato menim, da je to dirka, ki je za moj okus malce predolga." A ker so razmere za vse dirkače enake, bo prišla do izraza tudi pripravljenost celotne ekipe, saj lahko najmanjši spodrsljaj v boksih pomeni toliko slabšo uvrstitev.

Sicer je Button v zadnjih dneh tudi po svoje razburkal srenjo ljubiteljev formule 1. Anglež je z McLarnom podaljšal pogodbo le za sezono 2012, zato so se takoj pojavila ugibanja, če Jenson za sezono 2013 ne cilja na ekipo Ferrari. Tam so s Felipejem Masso več kot nezadovoljni, saj je Brazilec povsem pogorel v senci Fernanda Alonsa, take govorice pa so po svoje kot opozorilo tudi proti dirkaču iz Sao Paula. "To vse skupaj je naravnost smešno," je bil kratek Anglež, a kot smo se v preteklosti že navadili, ni vsako ugibanje v tem športu povsem iz trte zvito.

Pri Red Bullu pa potihoma že iščejo ustrezno darilo, ki ga bodo dali Sebastianu Vettlu v primeru osvojitve drugega naslova prvaka. Rešitev je pravzaprav zelo logična: njegov letošnji dirkalnik RB7, ki ga je Vettel poimenoval "Kinky Kylie", torej "perverzna Kylie". Vettel namreč vsakemu dirkalniku da neko precej pomenljivo žensko ime.