Vas skrbi enormen padec v igri proti Turčiji, ko ste že vodili z 2:0?

Jasno. Prišlo je do padca koncentracije, zato smo na igrišču povsem razpadli in nismo več našli odgovora na turško igro. Imeli smo težave pri sprejemu, posledično pa tudi v napadu nismo imeli prave igre. Še dobro, da smo zdržali v petem nizu in prišli do zmage.

Kaj se dogaja v glavah, da pride do takšnega padca? Na trenutke se je zdelo, da vaša želja ni največja.

Morda tako deluje navzven, a zagotovo smo si Turke želeli premagati s 3:0. Morda nas je malo zdelala utrujenost, morda smo tretji niz začeli preveč na lahek način... To se nam je maščevalo, a za podrobne analize je treba počakati še kakšen dan.

Pred nekaj časa ste Turčijo na pripravljalni tekmi povsem nadigrali. Vas je to zavedlo?

Ne. Ponovno smo jih vzeli maksimalno resno, saj smo vedeli, da ko Turki vidijo svojo priložnost, jo takoj zagrabijo. S sporno sodniško odločitvijo na koncu drugega niza v njihovo škodo so dobili še dodaten zagon. Ni nam bilo lahko, saj smo se borili tudi sami s seboj.

Se lahko s takšno igro uvrstite v četrtfinale?

Definitivno ne, a pred nami je dan počitka, ko se bomo lahko v miru pripravili na tekmeca, ki prihaja v dodatni tekmi za četrtfinale. Takrat bomo morali pokazati igro z zadnjih treh nizov proti Srbiji. V vsakem primeru se nadejamo preboja v četrtfinale, za kar bomo naredili vse.

Proti Turčiji ste vaše podaje precej enakomerno razdelili med vse soigralce. Je to vaša odločitev ali gre za dogovor s selektorjem?

Pri tem gre za vprašanje taktike iz tekme v tekmo. Držimo se predvsem sistema, da podajam žoge na tisto stran, kjer ima tekmec slabše blokerje. Pomemben dejavnik je tudi gibanje srednjih blokerjev, kar je vse del podrobnosti, ki jih preučimo o vsakem tekmecu. A vse je odvisno od sprejema, saj se lahko le z dobrim sprejemom razvije prava igra.

Ravno sprejem je bil včeraj ponovno slab.

Res je, podobne težave pa imamo tudi z začetnim udarcem. Oboje moramo dvigniti na višjo raven, če se želimo boriti za preboj v četrtfinale.

Kako ste zadovoljni z lastno igro?

Ne povsem, a če pogledamo z rezultatskega vidika, bi pred prvenstvom takoj podpisal to, kar imamo zdaj. Jasno pa je, da to še ni prava igra - ne moja ne od reprezentance.