Slovenski odbojkarji so zabeležili še drugo zmago na prvenstvu, a so do nje prišli težje, kot je marsikdo pričakoval. Še posebno po vodstvu 2:0, ki je napovedoval nekaj takega, kot se je pred dobim tednom zgodilo na pripravljalnem turnirju v Franciji, ko so Slovenci Turke povsem povozili. A tokrat Slovenci niso bili na ravni omenjenega turnirja, igrali so slabo, predvsem na sprejemu (kapetan Tine Urnaut ni imel svojega dneva), že v drugem nizu so imeli veliko sreče, v naslednjih dveh pa je prišlo do razpada sistema. A so se na koncu vendarle izvlekli, kot pravi selektor Veselin Vuković, pa je prav to kakovost dobrih ekip.

Po manjših težavah na začetku in zaostanku s 3:5 so slovenski odbojkarji hitro našli ritem. Po izjemnih servisih Alena Šketa, ki je odlično predstavo s tekme proti Srbije prenesel tudi v tokratni obračun, so z delnim izidom 8:0 povedli s šestimi točkami razlike. Turki so nato sicer vzpostavili ravnotežje, toda Šket in zanesljiva blokerja niso dovolili, da bi se jim nevarneje približali. Ko pa je prišla še serija dobrih servisov Andreja Flajsa, ki je poskrbel za vodstvo z 20:13, je bilo jasno, da bodo Slovenci brez težav dobili prvi niz.

Slabši sprejem na začetku drugega niza je povzročil zaostanek 7:10, ki pa samozavestnih Slovencev ni skrbel. Z nekaj blok točkami so izid izenačili na 12:12. A dober blok so imeli tudi tekmeci, ki so spet povedli za dve točki. Alen Pajenk jim je z dvema zaporednima točkama hitro vrnil, a ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:15 za Turčijo. Pri izidu 18:16 je slovenski selektor vzel svoj prvi tehnični odmor, po njem so tekmeci z asom prednost še povečali. Če so v zadnjem nizu dvoboja proti Srbiji Slovenci prednost zapravili, pa se je tokrat zgodilo obratno. Po zaslugi Šketa so izid najprej izenačili, pri izidu 23:23 pa so jim nekoliko pomagali tudi sodniki. Čeprav je bila žoga v autu, so jim dodelili točko, nato pa so si tekmeci zaradi protestiranja prislužili še rumeni karton, zaradi tega kazensko točko in Slovenija je vodila 2:0.

Tradicija postaja, da izbranci Veselina Vukovića slabo začenjajo nize. V tretjem so po številnih napakah ob prvem tehničnem odmoru zaostajali s 3:8. Pri zaostanku 6:13, za katerega je v največji meri zaslužen Emre Batur, ki je Slovence "razbijal" s servisi in napadalnimi akcijami, je Vukovič vzel že svoj drugi polminutni odmor v nizu, a tudi ta ni pomagal. Ko je bilo bolj ali manj jasno, da bodo niz izgubili, se je slovenski strateg odločil za pet menjav, ker je hotel za četrti niz spočiti nekatere nosilce.

A s tem težav ni rešil. Servisi Šketa so bili sicer spet prodorni, vendar je bilo to premalo, da bi žilave nasprotnike strli že na začetku. Prav nasprotno. Po začetnem minimalnem vodstvu Slovencev so Turki spet prevzeli pobudo in povedli z 9:6 in 16:9. Slovencem ni in ni šlo, njihovi tekmeci so se povsem razigrali, tako da ni bilo dvoma, da bo zmagovalca odločal "tie break".

V njem so po servisih Dejana Vinčića povedli s 4:0. Videti je bilo, da bodo zanesljivo prišli do tretega niza, a ni bilo tako. Čeprav so vodili tudi z 12:8, so se tekmeci pred samo končnico približali na 11:12. Toda za razliko od Turkov so Slovenci na koncu vendarle ohranili mirne živce in Šket je z asom zagotovil težko priborjeno zmago.