Kje smo vas zmotili?

Sem na Hrvaškem, na plaži. Trenutno je pri nas zelo vroče.

Ste spremljali žreb skupin za ligo prvakov?

Seveda in prav vesel sem, da se je tako razpletlo. Družba okoli mene je hotela, da bi Dinamo dobil Barcelono, jaz pa sem edini navijal za Real. Želel sem, da v Zagreb pride katero od mojih nekdanjih moštev.

Kaj bo ta tekma pomenila za Hrvaško?

Nekaj podobnega, kot da bi gostili svetovno prvenstvo. Navijači Dinama in vsi ljubitelji nogometa na Hrvaškem bodo lahko spremljali eno od najboljših ekip na svetu in številne velemojstre. Za vse nas bo to velik ponos. Celotna skupina je zelo prestižna in tudi izjemno težka. Dinamo ne bo favorit, a bo iskal možnosti za presenečenje in jih tudi dobil.

Kdo je na Hrvaškem bolj popularen? Barcelona ali Real?

Oba. Barcelona je gostovala pri Hajduku, ko so v Splitu praznovali stoletnico kluba, sedaj pa prihaja še Real. Ljudje na Hrvaškem si želijo spremljati vrhunska moštva. Moji prijatelji po večini držijo pesti za Real, a vedno več je tudi navijačev Barcelone. Predvsem zaradi uspehov v zadnjih letih.

Kako velik uspeh je za Dinamo preboj v skupinski del lige prvakov?

Izjemno velik, še posebno za nas, ki prihajamo iz majhnih držav. V kvalifikacijah smo v preteklih letih vedno dobili tekmeca iz najmočnejših lig, tokrat pa se je trdo delo le povrnilo.

So se priprave na dvoboj z Realom že pričele?

Še isti večer po žrebu sem prejel čez dvajset telefonskih klicev prijateljev, ki si želijo karte za tekmo. Precej si jih želi ogledati tudi dvoboj na Santiagu Bernabeuu. Tribune v Zagrebu bodo napito polne in ne bo malo tistih, ki bodo ostali razočarani pred Maksimirjem.

Boste ambasador tekme med obema kluboma?

Tega si močno želim in povsem mogoče je, da bom. Obema lahko pomagam, da bomo skupaj pripravili nogometni praznik. Ljudem iz Španije moramo pripraviti lep sprejem, da bodo pri nas uživali.

Je Sammir najboljši igralec Dinama?

Gre za najbolj nevarnega v napadu, a dobri so tudi ostali. Dinamo ima dobro moštvo, ki zna igrati nogomet. Pričakujem pa, da bo do konca prestopnega roka prišel še kakšen igralec. Predvsem v obrambi, kjer se moramo najbolj popraviti.

Boste novembra prišli na tekmo v Madridu?

To je samoumevno. Junija sem bil v Madridu, ko smo imeli veteransko tekmo z Bayernom. Neverjeten občutek je bil, ko sem ponovno stekel po zelenici Bernabeua. 

povzeto po časniku AS