Če si je sinoči ogledal prvi polčas kdo, ki ne ve, da se je Maribor uvrstil v evropsko ligo, bi si lahko prej mislil, da je takšen podvig uspel Ljubljančanom. Ti so začeli s pritiskom od prve minute. Njihova napadalna igra je bila iz minute v minuto bolj nevarna, priložnosti pa toliko, da jih je bilo težko prešteti. Preden so v 19. minuti povedli, so jih imeli vsaj pet.

Prvo matno akcijo je začel Vršič, imenitno pa jo je s preigravanjem in strelom z roba kazenskega prostora zaključil včeraj razpoloženi Anej Lovrečič. Državni prvaki niso našli ustreznega odgovora proti razigranim zeleno-belim. Kot bi jim veliki uspeh v Glasgowu in slavje spodrezala krila, so delovali medlo. Žogo so v svoji posesti stežka zadržali že nekaj sekund. Delali so napake, medtem ko so ljubljanski nogometaši mimo vijoličnih nog drveli kot novi svetovni prvak v sprintu na 100 metrov Yohan Blake in slalomirali kot Bojan Križaj. Ker so zaostajali, so morali Mariborčani zaigrati napadalneje, kar pa je bilo na dan, ko so vijolični vstali z levo nogo, voda na zeleno-beli mlin. Ti so nadaljevali z napadi in imeli pri tem še nekoliko več prostora. Do konca prvega polčasa sta za novo eksplozijo na tribunah poskrbela še Dragan Čadikovski (zadel je s silovitim strelom pod prečko) in Dalibor Radujko, ki se je najbolje znašel po strelu s kota.

Kot bi popili čarobni napoj, so Mariborčani pred začetkom drugega polčasa iz slačilnice prišli precej bolj hrabri, kot so bili v prvem delu. Uvideli so, da jim voda pošteno teče v grlo, in začeli z agresivnejšo igro. Vse moči so usmerili v napad, Ljubljančane, ki so izgubili ostrino, so nekajkrat stisnili v »mišjo luknjo«. Do 76. minute je zeleno-bela obramba uspešno ustavljala napade. Takrat pa je Marcos Tavares, ki je v igro prišel v drugem polčasu, po podaji Mitje Vilerja z leve strani (Jovič, ki je bil zadolžen za branjenje desne strani pri Olimpiji, je bil zaradi poškodbe ob igrišču) znižal na 3:1. Ritem igre so večkrat prekinili navijači (mariborski so lomili stole), podobno pa je bilo po zadetku z igro Maribora. Dokončno jo je v 85. minuti s strelom z roba kazenskega prostora (žoga se je v mrežo odbila od Arghusa) umiril Dare Vršič.