"Moramo se nekaj naučiti ob teh dogodkih. V letu, ki je pred nami, se bomo držali naših načrtov. Pripravljeni smo se soočiti z različnimi težavami, tudi s takšnimi neredi, kot smo jih videli v Londonu," je na prizorišču svetovnega prvenstva v badmintonu v novem olimpijskem objektu Wembley Arena danes dejal Coe. To tekmovanje je eno od številnih testnih športnih prireditev v bodočih olimpijskih prizoriščih.

Nekdanji olimpijski prvak v teku, ki se je po športni karieri preizkusil tudi kot poslanec, je prepričan, da neredi ne bodo vplivali na podobo Londona kot prizorišča največjega športnega dogodka na svetu. "Vemo, da se lahko kaj podobnega zgodi kadarkoli in kjerkoli. A v dveh dneh so bile stvari pod nadzorom," meni Coe, ki se je o dogodkih v bodočem olimpijskem mestu posvetoval tudi s predsednikom krovne olimpijske organizacije Jacquesom Roggejem.

Neredi z žariščem v mestnem predelu Tottenham so se začeli le dva tedna po odštevanju zadnjega mejnika do iger, saj bo tekmovanje na sporedu čez manj kot leto dni - slavnostno odprtje bo 27. julija 2012. Čeprav so morali odpovedati nekatere športne dogodke, med drugim eno prvoligaško nogometno tekmo in prijateljski dvoboje Anglije in Nizozemske, bodoča olimpijska prizorišča niso bila tarča nasilja. Le tekmovanja v odbojki na mivki v središču mesta so pred dnevi predčasno končali, da so se gledalci lahko vrnili domov še pred mrakom. Za konec tedna pa londonski prireditelji načrtujejo še dve testni tekmovanji, kolesarsko dirko po ulicah mesta in plavalno maratonsko preizkušnjo v Hyde Parku.

"Mok nas povsem podpira in pomembno je, da so videli, kako smo se kljub težavam dobro odzvali. V težkih okoliščinah smo dobro opravili delo in prepričan sem, da smo na dobri poti," je še dejal Coe.