Norveška ekipa osmih hekerjev Noira, ki jo vodi sedemnajstletnik z vzdevkom Frederik, je zatrdila, da je vdrla v dva Breivikova računa elektronske pošte. Skupina je policiji predala elektronska pisma samostojnemu novinarju Kjetilu Stormaku, ki je pisal prispevek o desničarski skupini.

Tudi Stormak je policistom že predal vse prejete e-maile. Novinar e-mailov ne namerava objaviti, da ne bi ogrozil preiskave, je pa za Threatpost povedal: "Ti e-maili kažejo nekatere aktivnosti in stike, ki jih je vzpostavil storilec v zadnjih tednih in mesecih pred terorističnima napadoma. Povedo tudi veliko o njegovem zasebnem življenju."

Sicer skupina Noira stoji tudi za vdorom v Breivikov račun na Twitterju. Noira je v grobem pravzaprav norveška veja hekerskih aktivistov Anonymous (Anonimni), videti je tudi, da oboje vodi isti motiv – pomagati pri primeru proti Breiviku.

Ena stvar, ki si jo vsi želijo vedeti, je, ali je Breivik deloval sam, ali je bil del mednarodne protimuslimanske teroristične skupine, kot je zatrdil policistom.