Med petimi atletinjami in šestimi atleti je tudi branilec naslova ter olimpijski zmagovalec v metu kladiva Primož Kozmus (Brežice). Na seznamu so še Marina Tomič (Kladivar, 100 m ovire), Snežana Rodič (Mass, troskok), Marija Šestak (Mass, troskok), Tina Šutej (Mass, palica), Martina Ratej (Šentjur, kopje), Boštjan Buč (Velenje, 3000 m zapreke), Rožle Prezelj (Kranj, višina), Matija Krajnc (Mass, kopje), Primož Kobe (Krka, maraton) in Anton Kosmač (Štajerska, maraton).

Ratejeva je četrta po izidih sezone na svetu (65,89 m), Šutejeva pa na 13. mestu (4,61 m). Obe sta med slovenskimi predstavniki v tem letu največ prikazali in sta dobro formo potrdili tudi na državnem prvenstvu v Kopru. Na DP se je izkazala tudi Šestakova, ki je 31. v tej sezoni (14,30 m), obolela Rodičeva pa je 40. (14,23 m). Med slovenskimi atleti je najvišje Kozmus, ki 77,17 m kladivo vrgel 8. junija v Celju ter je s tem dvajseti na lestvici, Prezelj pa je z 2,28 m na 33. mestu.

Normo za SP je na 400 m ovire 12. junija v Celju z 49,77 izpolnil tudi Američan Brent LaRue (Mass), ki je od sredine julija slovenski državljan, Kljub temu slovenski prvak na 400 in 400 m ovire za novo domovino še ne more tekmovati. Ameriška atletska zveza je 4. avgusta sicer uradno obvestila AZS, da lahko sproži vse ustrezne korake na Iaaf za njegov nastop za Slovenjo, vendar pa po običajnem postopku od pridobitve državljanstva do nastopa za novo državo preteče leto dni. Podobno je bilo tudi v primeru Marije Šestak. LaRue je poročen z nekdanjo slovensko teniško igralko Ano Jerman in dobro leto živi v Sloveniji.