Župana Richard Turner in Felix Roque sta v javnost poslala skupno sporočilo, kjer navajata, da so se pričeli pogovori s potencialnimi investitorji v projekt, ki bi dirko formule ena pripeljal v New Jersey že do leta 2013. Trenutno raziskujejo, kakšno stroški so povezani s takšnim projektom, zanima pa jih seveda tudi, kakšen je lahko dobiček.

“V teh težkih ekonomskih časih, ko je vsak vir prihodka zelo pomemben, bi lahko organizacija dirke formule ena našim meščanom prinesla veliko. Tudi zato smo začeli pogovore s skupino zasebnih vlagateljev, da ne bi dirke organizirali z denarjem davkoplačevalcev,“ je med drugim zapisano v sporočilu dveh županov.

Trasa dirke še ni natančno določena, ena od zamisli pa predvideva, da bi se dirka odvijala ob reki Hudson, torej s pogledom na spektakularne nebotičnike preko reke na Manhattnu.

ZDA bodo sicer v prihodnji sezoni ponovno gostile eno dirko formule ena, domačin pa bo mesto Austin v Teksasu. Ne gre pa spregledati tudi dejstva, da je prvi mož v karavani formule ena, Bernie Ecclestone, že večkrat dejal, da ne bi imel nič proti, če bi ZDA gostile dve dirki na sezono.

Glede na vse večje število uličnih dirk, letos bo poleg Monaka in Valencie ulično dirko gostil tudi Singapur, so najbrž možnosti za izvedbo projekta v New Jerseyju čisto realne.