Sebastian Vettel je vse presenetil z najboljšim startnim mestom, 23. v karieri, in odličnim startom, čeprav je bil McLarnov dirkalnik na mokri in izredno spolzki stezi najhitrejši. Posebej Jenson Button, ki si je privoščil najmanj napak, ki jih na tej dirki ni manjkalo, saj ga ni bilo dirkača, ki se ne bi pri premagovanju pasti izredno spolzke steze vsaj malo uštel. Jenson Button, ki je počasi že obupaval, saj mu od zmage na VN Kanade nič ni šlo od rok, je lahko dostojno slavil dvojno obletnico, dvestoto dirko v formuli 1 in petletnico prve zmage v formuli 1, ki jo je osvojil v podobnih razmerah ravno v Budimpešti leta 2006. "S to zmago se je končno končalo precej sušno obdobje, tako da bom lahko dostojno proslavil obletnico in novo zmago. To je bila res zahtevna dirka, izredno težko je bilo v uvodnem delu obdržati dirkalnik na stezi. A vedno smo se odločili prav v pravem trenutku. Pnevmatike so igrale pomembno vlogo, najbolj pa mi je seveda pomagalo to, da si sam nisem privoščil večje napake. In nikoli na tako nori dirki ne smeš obupati," je povedal Jenson Button, ki je tako dostojno potolažil ekipo McLaren. Lewis Hamilton je imel dolgo časa boljše karte v rokah, a potem sta bili dve napaki dovolj, da je zapravil vse vloženo delo. Napačna odločitev glede pnevmatik za delno mokro stezo in nevarno obračanje dirkalnika na sredi steze, zaradi česar si je prislužil kazensko vožnjo skozi bokse, sta bila dovolj, da je zmaga splavala po vodi. Na koncu je sicer še rešil četrto mesto, ko je mojstrsko vzel mero ponovno precej medlemu Marku Webbru.

Sebastian Vettel je z drugim mestom rešil največ, kar se je dalo rešiti, konec koncev mu je šlo na roko tudi dejstvo, da je zmagal dirkač, ki trenutno ni največja grožnja: "Res je bilo zahtevno, privoščil sem si nekaj napak, a k sreči so jih delali tudi drugi. Imel sem ogromno težav, ko se je steza posušila, sem lahko vozil precej bolj zanesljivo. Lahko bi celo zmagali, a nisem vozil preveč agresivno, saj so se pnevmatike neverjetno hitro obrabljale. Na koncu sem imel še nekaj težav z zavorami, tako da moram biti zelo zadovoljen z drugim mestom." Fernando Alonso je upal, da bodo tekmeci učinkoviteje ustavili Vettla, saj je bilo jasno, da Ferrari to pot ne bo "zrel" za zmago: "Več smo tvegali, kot bi sicer, a glede na razmere je tretje mesto kar dober rezultat. Tudi brez napak bi se le stežka boril za zmago."

Vreme je bilo največji vzrok, da je bila VN Madžarske zanimivejša kot običajno, svoje pa so dodali tudi dirkači. Na primer Nick Heidfeld, ki se mu je motor pri postanku v boksih pregrel, zato se je na izvozu na stezo spektakularno vžgal njegov renault, ki je nato še eksplodiral. "Česa takega nisem še nikoli videl. Dobesedno odprlo je levo stran dirkalnika. Ogenj je bil presneto blizu, saj sem še kako čutil vročino," je povedal Nemec. Zelo nevarno se je v boksih zapletel Virgina Jerome d'Ambrosio. Pri zaviranju mu je odneslo zadek in je bočno drsel proti svojim mehanikom, ki so panično skakali na vse strani, a k sreči se je njegov dirkalnik pravočasno ustavil.

Zdaj si bo karavana formule 1 privoščila štiritedenski počitek, naslednja dirka bo 28. avgusta v Spa-Francorchampsu v Belgiji.