Kavčič nam je po prekinjeni skupščini povedal, da se ne namerava predati. "Sem borec, zato niti slučajno ne razmišljam o odstopu. Finančni položaj zveze še nikoli v zgodovini ni bil tako dober, zato ne bom dopustil, da se stvari "razhajkajo". Zdaj bo zaropotalo. Naredil bom red!" napoveduje predsednik kinološke zveze, ki je na tem položaju šele dobri dve leti.

Nadzorni odbor KZS v svojem poročilu za leto 2010 Kavčiču in upravnemu odboru (UO) med drugim očita, da niso upoštevali nobenega njegovega predloga in pripombe, da nima dostopa do finančne dokumentacije, zato ne more niti potrditi niti ovreči govoric o nagradah, ki naj bi jih dobili posamezniki v okviru evropske razstave psov. NO, kot navaja, tudi nima pregleda nad zaposlovanjem v KZS, opozarja na domnevne nepravilnosti pri vodenju disciplinskega postopka proti kinologoma Rajku Rotnerju in Alenki Černe zaradi afere Bulmastifi...

Blaž Kavčič vse očitke nadzornega obora KZS zavrača in zatrjuje: "Delamo uspešno, pregledno in veliko. V dveh letih smo ustvarili tako velik denarni tok, da imamo na računih in v depozitih največje zneske v vsej zgodovini KZS - več kot 450.000 evrov." Predsednik dodaja: "Kljub objektivno dokazljivim odličnim rezultatom imamo opraviti z nekaj posamezniki, ki v povezavi z zaledjem, ki je obremenjeno z aferama Bulmastifi in Hypo, rovarijo proti meni osebno, ker sem na čelu organizacije, ki je naredila konkretne ukrepe zoper vpletene posameznike. Ker sem tudi sicer zagovornik omejevanja vpliva plenilskih elit, sem očitno na poti pomembnežem iz ozadja." Kavčič je tudi prepričan, da gre prevratnikom v kinološki zvezi na živce to, da zdajšnje vodstvo natančno pregleduje račune vseh komisij, ki delujejo v okviru zveze.

Kavčič je od skupščine KZS želel dobiti potrditev dogovorov o ureditvi nepremičninskih vprašanj, ki se nanašajo na stanovanje zveze na Ilirski ulici v Ljubljani (že tri leta je prazno in ga neuspešno prodajajo) in na stavbo v Zapogah pri Vodicah, kjer je zdaj sedež zveze. Kavčič bivšemu vodstvu očita, da je sklenilo škodljivo pogodbo s Hypo Leasingom za lizinški nakup nepremičnine v Zapogah, saj naj bi po njegovih navedbah zvezo pri tem oškodovalo za okoli 250.000 evrov. Zdaj želi zveza dolg do Hypa odplačati, zato se z njim dogovarja za sklenitev kompromisnega dogovora.