Po prvi polovici sezone je več kot očitno, da je ekipa, ki jo vodita Norbert Haug in Ross Brawn, ponovno razočarala. "Potencial našega dirkalnika smo v letošnji sezoni izčrpali do skrajnosti,“ je prepričan Brawn in s tem namignil, da bi se moštvo že zdaj moralo osredotočiti na zasnovo bolida za prihodnje leto.

Vzroke za polom ekipe je treba bržčas iskati v pretirani varčnosti moštva, saj so v želji po manjših stroških svoj sedež preselili v angleški Brackley, prav tako pa so med vodilnimi ekipami imeli najmanjše število zaposlenih. Moštvo tako trenutno šteje "le“ 450 zaposlenih, veliko manj kot Red Bull (525) ter McLaren in Ferrari, ki zaposlujeta po 550 članov osebja.

A to se bo očitno kmalu spremenilo, saj so pri Mercedesu prišli do spoznanja, da varčevalni ukrepi niso obrodili želenih sadov. Zato bodo Nemci do konca leta zaposlili okoli sto novih ljudi. Tako je že sedaj na njihovi uradni spletni strani mogoče najti ponudbe za 39 novih delovnih mest. Ekipa med drugim išče programske inženirje, oblikovalce, strokovnjake za aerodinamiko in celo avtoličarja.