Pred pričetkom prve letošnje dirke v Avstraliji so mnogi od Mercedesa pričakovali velike stvari. Za skrite favorite jih je označil tudi Fernando Alonso, a avstralska dirka se je za oba voznika nemške ekipe končala precej klavrno, saj sta jo končala predčasno. Čeprav je bilo nadaljevanje sezone nato nekoliko uspešnejše, pa se Mercedesu vse do danes ni uspelo približati vodilnim trem moštvom- Red Bullu, Ferrariju in McLaren Mercedesu. Mercedes GP je tako v skupnem seštevku trenutno šele na četrtem mestu z 68 točkami, za vodilnim Red Bullom pa zaostaja že za ogromnih 260 točk.

Na četrtkovi novinarski konferenci ob stezi Nurburgring je tako mnoge novinarje predvsem zanimalo, ali je tudi Michael Schumacher nad dosežkom svojega moštva v letošnji sezoni razočaran. "Seveda, absolutno. Vsi smo pričakovali nekaj povsem drugačnega. Pred prihodom v Avstralijo smo bili zelo optimističnii, saj so bila zimska testiranja nadvse uspešna. Žal se ni izšlo po naših načrtih, a še nismo obupali,“ je odkrito dejal Schumacher.

Kljub neizpolnjenim pričakovanjem, pa je Nemec prepričan, da je njegova ekipa v vzponu, čeprav to še ne pomeni, da bodo v kratkem na dirkah zmagovali. "Nismo še v položaju, ko bi lahko govorili o zmagah. Smo na poti in se izboljšujemo, četudi tega na prvi pogled ni moč opaziti. Treba je postopno napredovati, kar tudi počnemo,“ je dejal 40-letni šampion, ki ga optimizem zaenkrat še ni zapustil.