Po nedeljskem uspehu v Nemčiji je bil Hamilton zelo vesel, svojo vožnjo pa je označil kot najboljšo od vseh do zdaj. A poleg veselja je pokazal tudi svojo značilno plat, ko je znova našel razlog za malo pritoževanja. Tokrat ga je zmotila kar britanska himna.

Težava naj bi bila v tem, da je po njegovih besedah himna "God save the Queen" prekratka, zato je pozval Britance, da jo podaljšajo, da bo lahko on dlje užival na najvišji stopnički za zmagovalce.

“Sem zelo ponosen, ko slišim svojo državno himno. Ko odraščaš in gledaš olimpijce ter največje športnike, ko stojijo na zmagovalnem odru, začneš sanjati, da bi nekoč tudi sam stal tam in poslušal svojo himno. A vse ostale himne so precej daljše od naše, zato pozivam Britance, da jo podaljšajo,“ se je zanimive ideje domislil Hamilton.

Ob tem je v pogovoru za angleški Sun še hudomušno pripomnil: “Spomnim se, ko je zmagal Felipe Massa in sem stal ob njem na stopničkah, brazilska himna se je vlekla, kot bi bila dolga 10 minut, naša pa je krajša od 30 sekund.“

Lewis je medijem že večkrat postregel z zanimivimi izjavami. Letos je veliko pozornosti pritegnila njegova izjava po dirki v Monaku, ko se je spraševal, če mu komisarji na dirkah tako pogosto dosojajo kazni, ker je črn.