Svetovni prvak iz leta 2008 je na zadnjih dirkah bolj kot z vidnimi uvrstitvami nase opozoril s številnimi nepremišljenimi potezami, ki so se končale tudi s trki. Na zadnjih dveh dirkah je bil vpleten v kar štiri nesreče. Za preveč agresivno in nepotrpežljivo vožnjo sta ga v medijih med drugimi kritizirala tudi legendarna voznika Niki Lauda in Stirling Moss, a Hamilton je povedal, da je edina kritika, ki bi jo jemal resno in bi ji prisluhnil tista, ki bi mu jo izrekel pokojni Ayrton Senna.

“Mnenja drugih me ne zanimajo in se me niti ne dotaknejo. A če bi bil Senna še med nami, bi bilo njegovo mnenje tisto, ki bi me zelo zanimalo in bi ga jemal resno, ker njegova dejanja in besede so bile meni zelo razumljive,“ se je leta 1994 nesrečno preminulega Brazilca spomnil Hamilton.

“Ljudje velikokrat prehitro pozabijo vsa tvoja dobra dejanja in dobre dirke. Pozabijo, da sem leta 2007 s Fernandom Alonsom in Kimijem Räikkönenom bil hude boje na stezi in takrat smo odpeljali precej odličnih dirk, naslednje leto pa sem bil svetovni prvak,“ je še potarnal Britanec.