"Strinjam se z vami, da bo tekma na 100 m z ovirami eden vrhuncev v Izmirju. Katera pa bo tekla za Slovenijo?" nas je vprašala Christina Vukičević, ki prav danes praznuje 24. rojstni dan. "Marina Tomič, ki bo lovila normo za svetovno prvenstvo," smo odgovorili lepotički, katere oče Petar je bil leta 1980 na olimpijskih igrah v Moskvi polfinalist teka na 110 m ovire. V nadaljevanju nas je sramežljivo vprašala, koliko sploh znaša norma za nastop na SP. Pri atletinji, ki ima z letošnjim dosežkom 12,79 (osebni rekord ima pet stotink hitrejši) z največjega norveškega mitinga Bisslet v Oslu, pač norme ne pomenijo prevelikih skrbi. "No, 13,15 bo pa že tekla. Recite ji, naj se me čimbolj drži, pa bo šla v Južno Korejo."

"V tej sezoni sem končno zdrava. Vse mi gre po maslu. Največji cilj bo Južna Koreja, kjer želim osvojiti kolajno. Sicer pa norveška reprezentanca v Izmirju ni posebej močna. Prihaja do menjave generacije. Naš cilj je obstanek v prvi ligi. Dolgoročno pa si želimo, da bi se še kdaj uvrstili v superligo, kot nam je to uspelo predlani," je v očetovem jeziku odgovarjala Christina in povedala, da gre zelo rada v Beograd, kjer pa sicer ni bila že tri leta. Pravi, da jo tako norveška kot srbska narodna glasba ne zanimata, se pa težje upre Đorđu Balaševiću. "V zadnjih letih sem bila večkrat v Ljubljani kot Beogradu," nas je presenetila norveška zvezdnica. "Bila sem na treningu pri Srdjanu Djordjeviču. Se bom drugič kaj javila."

Precej medijske podpore sta bila deležna tudi brata Borlee, Jonathan in Kevin, ki sta sicer specialista za tek na 400 m in imata prvi in tretji čas sezone v Evropi. "Nikoli ne tečeva skupaj in tudi ne bova. Edino na svetovnem prvenstvu v Daeguju se bova pomerila. Trenutno sem še nekoliko utrujen po prihodu iz New Yorka, kjer mi tek ni najbolje uspel," je odgovoril Kevin Borlee, medtem ko je Jonahtan dopolnil, da se bo za reprezentanco po dolgem času preizkusil na 200 m. Belgija ima namreč zelo močno ekipo, njihov cilj pa je izboljšanje lanskega petega mesta.

Prvi favorit v Izmirju bo domača reprezentanca Turčije. "Ne skrivamo apetitov po uvrstitvi v superligo (danes in jutri bo najboljših 12 reprezentanc tekmovalo v Stockholmu - op. p.). Imamo odlično reprezentanco," napoveduje Birsen Engin, ki bo Turčiji prinesla točke na 400 m z ovirami. Največji lokalni junak pa bo metalec diska Erluement Olgundeniz, na katerega so posebej ponosni Izmirčani.

Po izračunih strokovnjakov naj bi se za drugo mesto, ki vodi v superligo, borile Nizozemska, Finska in Grčija, medtem ko bi morala Slovenija v boju za obstanek prehiteti Švico in Hrvaško. Slednja bo v Izmirju oslabljena, saj sta nastop odpovedali glavni zvezdnici skakalka v višino Blanka Vlašić in metalka diska Sandra Perković.