Današnja preizkušnja na katalonskem dirkališču Montmelo v kraljevskem motociklističnem razredu ni bila posebej razburljiva, v letošnji sezoni je bila zagotovo med najmanj napetimi. Junak motociklistične "uspavanke" je bil Stoner, ki se je že v uvodnem krogu prebil na čelo kolone, nato pa navkljub nadležnemu in za jeklene konjičke silno nevarnemu dežju ubranil prednost in dosegel tretjo zmago v sezoni.

Svetovni prvak v razredu motoGP v letu 2007 je pred tem zmagal na uvodni dirki za VN Katarja in pred dvema tednoma na dirki za VN Francije v Le Mansu, po današnjem triumfu pa se je Lorenzu, vodilnemu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, približal na sedem točk zaostanka.

"S celotnim tednom na katalonskem dirkališču sem izjemno zadovoljen. Lorenzo je tik pred koncem uvodnega kroga dokaj zgodaj zaviral, kar sem izkoristil in ga prehitel. V nadaljevanju sem si privozil nekaj prednosti in do polovice dirke povsem nadzoroval tekmece. Dež me je resda naredil malce živčnega, saj se je na nekaterih odsekih steze nabralo precej vode. Dirka je bila zaradi tega precej naporna, s previdno vožnjo pa sem do konca zdržal na motociklu," je po današnji preizkušnji na novinarski konferenci dejal Stoner.

Bradl znova najhitrejši v razredu moto2

Nemec Stefan Bradl (Kalex) je zmagovalec motociklistične preizkušnje za veliko nagrado Katalonije v Barceloni v razredu moto2. Drugo in tretje mesto sta osvojila španska motociklista Marc Marquez (Suter) in Aleix Espargaro (Pons Kalex).

Bradl je v Barceloni vknjižil še svojo tretjo zmago letos in povečal naskok pred konkurenco.

Terol po odločitvi komisarjev do četrte zmage v razredu do 125 ccm

Španski motociklist Nicolas Terol (Aprilia) je slavil že četrto letošnjo zmago v najšibkejšem razredu do 125 ccm na dirki za veliko nagrado Katalonije v Barceloni. Drugi je bil njegov rojak Maverick Vinales (Aprilia). Tretje mesto je pripadlo Nemcu Jonasu Folgerju (Aprilia).

Francoz Johann Zarco je sicer prvi prepeljal ciljno črto, a so mu komisarji dirke zaradi brezkompromisnega prehitevanja v zadnjem ovinku naložili 20 sekund pribitka in dirko je končal šele na šestem mestu.