SCT izgubil tudi most pri Cukrarni

Gradisu G, ki je skupaj z Energoplanom za mestno občino dokončal športni park Stožice, se obeta tudi gradnja mostu pri Cukrarni oziroma gradnja povezave med Roško in Njegoševo cesto. To bi moral oktobra dokončati SCT, vendar so tako kot pri drugih projektih pogodbo z njim na občini prekinili. Dela bosta nadaljevala Gradis G, ki je oddal ponudbo na prvotnem razpisu, in CPL, ki je bil pri tem projektu podizvajalec SCT. Gradnjo mostu naj bi gradbinca prevzela še ta mesec, na mestni občini pa zagotavljajo, da se projekt zaradi tega zapleta ne bo podražil in bo stal 17,5 milijona evrov. Glede na zamudo zaradi finančnih težav SCT je težko pričakovati, da bi notranji obroč nova izvajalca lahko dokončala do prihodnje pomladi.

Ravnikarjevi se bodo umaknili Titovi cesti

SCT je že pred meseci izgubil projekt gradnje Titove ceste od krožišča Žale do novega krožišča na Kranjčevi ulici. Novo cesto bosta kmalu začela graditi Energoplan in Gorenjska gradbena družba (nekdanje Cestno podjetje Kranj), ki bosta imela pet mesecev časa za njeno dokončanje. Energoplan je podobno kot Gradis G za most pri Cukrarni oddal ponudbo na razpisu, ki ga je dobil SCT. Na občini pravijo, da bo gradnja celo nekoliko cenejša kot po pogodbi s SCT, ki znaša dober milijon evrov.

Kmalu naj bi stekla tudi dela na zadnjem odseku Titove ceste od krožišča z Božičevo ulico do krožišča na Kranjčevi ulici. Glavni razlog, da ta del ceste še ni dokončan, so dolgotrajna pogajanja z družino Ravnikar, ki ima tu vrtnarijo in hišo. Na občinskem oddelku za nepremičnine pravijo, da so z njimi že podpisali dogovor, ki predvideva zamenjavo zemljišč za cesto z občinskimi zemljišči, skupaj ocenjenimi na 1,18 milijona evrov, ter slabih 700.000 evrov odškodnine za hišo in selitev vrtnarije. Ravnikarjevi morajo zemljišča in objekte občini predati do 20. junija.

Krožišče na Ježici kmalu dokončano

S težavami SCT je povezan še en nedokončan projekt v prestolnici, to je ureditev novega krožišča Dunajske ceste in obvozne ceste na Ježici, ki ga bi moral največji slovenski gradbinec dokončati že 15. decembra. Gradnjo je od SCT že pred časom prevzel KPL, zaključil pa naj bi v teh dneh. Občina je SCT za posel že nakazala 267.247 od 385.356 evrov, predvidenih v pogodbi, ker pa bo KPL morala plačati še 124.713 evrov, bo razliko vzela iz garancije za dobro izvedbo del, ki jo je dal SCT.