Barcelona je uresničila napovedi in se drugič zapored uvrstila v veliki finale na zaključnem turnirju v Kölnu. Izbranci Xavija Pascuala so skozi celotno tekmo, na kateri je pravico delil slovenski sodniški par Nenad Krstič-Peter Ljubič, bolj ali manj nadzorovali tekmece iz nemškega Manheima, ki so si edino vodstvo priigrali v 36. minuti, ko je bilo 15:14.

V drugem polčasu se je poškodoval sloviti poljski vratar na nemških vratih Slawomir Szmal, kar so katalonski rokometaši izkoristili in si v 50. minuti priigrali pet zadetkov prednosti (25:20), zalogo v golih pa ohranili do konca dvoboja.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita nekdanji slovenski reprezentant in zunanji igralec Celja Pivovarne Laško Sergej Rutenka in Juan Garcia. Oba sta dosegla po pet golov, izkazal pa se je tudi vratar iz BiH Danijel Šarić, ki je ubranil kar 16 strelov. V nemški zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Uwe Gensheimer s sedmimi goli.

Ciudad Real poskrbel za španski finale

Ciudad Real se je zasluženo uvrstil v veliki finale v Kölnu, potem ko je v današnjem drugem polfinalnem dvoboju povsem zasenčil HSV, letošnjega nemškega prvaka.

Rokometaši s Pirenejskega polotoka so imeli tekmece iz Hamburga vseskozi pod nadzorom in jim v 34. minuti ušli na +6 (19:13). Po prepričljivem vodstvu so se malce uspavali, kar so igralci nemške ekipe izkoristili in se v 47. minuti približali na dva gola zaostanka (20:22), po španskem delnem izidu 4:0 pa je bilo jasno, da bo zmagal Ciudad Real.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Alberto Entrerrios s šestimi goli, v poraženi, kjer je povsem odpovedal francoski krožni napadalec Bertrand Gille, ki se sploh ni vpisal med strelce, pa sta Hans Lindberg in Stefan Schröder dosegla po pet zadetkov.

Barcelona bo v nedeljo naskakovala sedmo zmago v ligi prvakov, Ciudad Real pa četrto.