Koprskemu Cimosu je uspel rokometni "hat-trick". Po zmagoslavju v slovenskem pokalu in evropskem pokalu challenge je prvič slavil še v državnem prvenstvu. V današnji odločilni tekmi v Rdeči dvorani je prikazal bržkone najboljšo predstavo v tej sezoni in jubilejno 20. državno prvenstvo končal s štirimi točkami prednosti pred drugouvrščeno zasedbo iz Velenja.

Cimos Koper je po Celju Pivovarni Laško, Prulah 67 in Gorenju Velenju četrta ekipa, ki je osvojila naslov državnega prvaka. Na tej lestvici vodi celjska zasedba s 17 naslovi, Prule 67, Gorenje Velenje in Cimos Koper pa imajo po enega.

Pred letošnjo "tekmo vseh tekem" v državnem prvenstvu so bili v boljšem položaju izbranci gostujočega stratega Fredija Radojkoviča, ki so si na današnjem obračunu lahko privoščili tudi poraz s petimi goli, njihovo zmagoslavje pa zaradi tega ni bilo ogroženo. A Koprčani so pozabili na "rokometno matematiko", na vročem gostovanju v Šaleški dolini so prikazali naravnost perfektno predstavo in gostitelje zasenčili v vseh elementih rokometne igre.

Velenjčani so tekmo odprli z 2:0, nato pa so vajeti igre v svoje roke vzeli Koprčani. Po zadetku Vladimirja Osmajića v šesti minuti za vodstvo s 4:3 je bilo dobesedno vse v njihovem znamenju. Obramba 6-0 je bila naravnost granitna, gostiteljem so denimo v prvi polovici tekme dovolili, da so dosegli iz igre vsega osem golov, še tri pa je "osamljeni ideolog" Marko Bezjak prispeval s sedemmetrovke. Pri gostiteljih so se v prvem polčasu med strelce vpisali le štirje igralci, do 22. minute pa je njihova igra slonela zgolj na golih Bezjaka in Davida Miklavčiča.

Na drugi strani so bili Koprčani veliko bolj razpoloženi, kar sedem igralcev je "torpediralo" povsem nerazpoloženega velenjskega vratarja Ivana Gajića in za malenkost boljšega Matevža Skoka. Koprčani so si že v 14. minuti priigrali šest golov prednosti (11:5), na velik odmor pa odšli s sanjsko zalogo +9 (20:11).

Zmagovalci tekme in novi državni prvaki so bili tako že pred začetkom drugega polčasa odločeni, obupali so tudi največji privrženci velenjske ekipe. Ta je v drugi polovici tekme malce popravila "umetniški vtis", v celoti pa ni bila kos v tej sezoni najboljšim Koprčanom.

V zmagoviti ekipi sta največ golov dosegla Matjaž Brumen (10) in Milorad Krivokapić (5), v poraženi pa Bezjak (8) in Niko Medved (5).