* Dvorana Bonifika, gledalcev 2000, sodnika: Rižner in Teršek (oba Dol pri Hrastniku).
* Cimos Koper: Podpečan, Stanić (10 obramb), Vran, Skoko 2, Dobelšek 3, Mirković, Brumen 6, Bombač 3, Poklar 1, Krivokapić 7 (1), Skube 3, Mlakar, Smolnik, Konečnik 2, Rapotec 3.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak (15 obramb), Rezar, Potočnik, Prieto 2, Poteko, Marguč 6 (2), Razgor 1, Ranevski, Poklar 9, Metličić 4, Rnić 2, Žvižej 4 (1).
* Sedemmetrovke: Cimos Koper 9 (2), Celje Pivovarna Laško 4 (3).
* Izključitve: Cimos Koper 6 minut, Celje Pivovarna Laško 14 minut.

Derbi v dvorani Bonifika sta obe moštvi odigrali v precej oslabljenih zasedbah. Domači trener Fredi Radojković ni mogel računati na poškodovanega Uroša Elezovića in kaznovanega Vladimirja Osmajića (zaradi rdečega kartona je dobil dve tekmi prepovedi igranja), gostujoči strateg Miro Požun pa na poškodovanega Edvarda Kokšarova, kaznovanega Žiga Mlakarja (prepoved igranja na eni tekmi zaradi rdečega kartona) ter Alma Toskića in Mirka Alilovića, ki nastopata za katarski Al Rajan na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Dohi.

Začetek tekme je pripadel Cimosu, ki si je že po desetih minutah priigral tri zadetke prednosti (4:1, 5:2), čeprav so njegovi igralci že v tem delu igre zapravili dve sedemmetrovki. Celjani so se nato približali le na zadetek zaostanka (4:5), vendar je bil nato izključen njihov igralec Vid Poteko, kar so Koprčani spretno izkoristili in sredi prvega polčasa povedli z 8:4. Toda gostje so zaostanek najprej prepolovili (6:8), v 21. minuti pa so se približali le na zadetek zaostanka (9:10).

Do takrat so domači rokometaši zgrešili vseh pet sedemmetrovk (vse je ubranil odlični vratar Urban Lesjak), kljub temu pa je nato koprska prednost spet začela naraščati. Po treh izključitvah na celjski strani (Carlos Prieto, Gregor Potočnik, pomočnik trenerja Tomaž Ocvirk) so Primorci naredili delni izid 5:0 in si tri minute pred koncem prvega polčasa priigrali najvišjo prednost na derbiju (15:9).

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Cimosu, ki je držal prednost petih zadetkov (18:13, 19:14) ob koncu prvega dela. Toda v domačem napadu je vedno bolj škripalo in Celjani so počasi, vendar zanesljivo začeli zmanjševati zaostanek. Popolnoma so ga izničili pri izidu 22:22 v 43. minuti in takrat se je vse začelo znova. Nato so si Koprčani šestkrat zapored priigrali zadetke prednosti (od 23:22 do 28:27), a je pivovarjem šestkrat uspelo izenačiti.

O končnem zmagovalcu je tako odločala dramatična končnica, ki se je iztekla v prid vodilnega kluba na lestvici prve slovenske lige, čeprav je Cimos na celotni tekmi zgrešil kar sedem sedemmetrovk od skupno devetih. V 58. minuti je Sebastian Skube gostiteljem znova priigral minimalno prednost, nato pa je zablestel domači vratar Darko Stanić (skupaj 10 obramb).

Kljub drugačnim napovedim in očitni poškodbi je Stanić branil skoraj celotno tekmo, v predzadnji minuti pa je ubranil strel Luka Žvižeja s sedmih metrov. Na začetku zadnje minute je v polno zadel Milorad Krivokapić za 30:28 in Celjani, pri katerih je bil z devetimi zadetki najučinkovitejši nekdanji igralec koprskega kluba Nejc Poklar, so v dvorani Bonifika ostali praznih rok.

Cimos ima ob tekmi več na vrhu prvenstvene lestvice štiri točke prednosti pred Gorenjem. Če v soboto ne bo kakšnega presenečenja v Mariboru, kjer gostujejo Velenjčani, bo o prvaku odločala tekma zadnjega kroga med Cimosom in Gorenjem, ki bo v petek, 27. maja, v Velenju.