V 17. krogu VN Francije sta se v neposrednem dvoboju za drugo mesto znašla Dani Pedrosa in Marco Simoncelli, slabše pa jo je odnesel Španec, ki je po trku z Italijanom pristal v pesku in končal z nastopom, medtem ko je Simoncelli dirko nadaljeval. Za nevaren manever so slednjega sicer kaznovali z vožnjo skozi bokse, zato je nazadoval za tri mesta in končal na petem mestu.

Da je bilo zanj vse skupaj še huje, si je Pedrosa ob padcu zlomil desno ključnico. Ni še znano, koliko časa bo Španec potreboval za novo okrevanje, skoraj zagotovo pa bo moral izpustiti domačo dirko v Barceloni, ki je na sporedu 5. junija. Po dirki v Le Mansu je Pedrosa pričakovano bentil nad razpletom dirke.

“Simoncelli me je prehitel pred ravnino, jaz pa sem mu ob koncu le-te vrnil in imel sem boljšo pozicijo pred zavojem, saj sem bil na notranji strani, a Marco ni želel zavirati in me spustiti predse. Kar je sledilo, je vsem znano, a jaz takrat nisem imel več kaj storiti. Sedaj sem jaz tu brez uvrstitve in z zlomljeno ključnico, on pa je osvojil peto mesto. Dobro zanj. Komaj sem se znebil nočne more in okrevanja po zadnji operaciji ključnice, sedaj pa sem spet poškodovan. To je res nepošteno in nisem si zaslužil česa takega,“ je komentiral zanj nesrečen razplet dirke Pedrosa, ki je trenutno sicer še vedno na visokem tretjem mestu v skupnem seštevku prvenstva, ravno pred kratkim pa je povsem okreval po operaciji druge, leve ključnice.

Dirko v Le Mansu je sicer prepričljivo dobil Casey Stoner, v boju za drugo mesto pa je Andrea Dovizioso ugnal Valentina Rossija. Vodilni v skupnem seštevku Jorge Lorenzo je osvojil četrto mesto.